Prof. Dr. Sinsi
|
Jens C. Skou Hayatı
Hjørring benim süre zarfında çok güzel bir göz hapsinde tutulan, aşık kiminle Ellen Margrethe Nielsen, araya geldi Ben tıp servisinde ise hasta olur ve koğuştaki yatakta biraz zaman geçirdim Ben tek bir oda ve bir radyo vardı, bu yüzden onu Almanlar tarafından kesinlikle yasaklanmıştır İngilizce radyo dinlemek için akşam gelmek için davet etti - ama herkes yaptı nedir
O 1948 yılında hemşire olarak öğrenimini bitirdikten sonra, o Aarhus geldi ve evlendik 1950 yılında bir kızı vardı, ama ne yazık ki o doğuştan gelen bir hastalık vardı ve 1 1 / 2 yıl sonra öldü Bu çok zor olmasına rağmen, yakın birlikte eşim ve ben getirdi 1952 yılında ve 1954 yılında sırasıyla, sağlıklı iki kızı, Hanne ve Karen var
Kısmen bu Üniversitesi'nde maaş çok düşük, ama aynı zamanda bir tıp doktoru olarak eğitim kullanarak ilgi, çünkü, ben bir hafta çağrı üzerine 1949 yılında bir gece doktor olarak ekstra bir iş aldı
Dahası, ben, bir araba satın almak ve bir telefon almak için izin alabilir avantajı vardı Sonra hala bu öğeler savaş kısıtlamaları vardı
Ben politik olarak muhafazakâr bir ortam doğdu
Çağrı üzerine bir doktor olarak iş benim siyasi tutumunu değiştirdi ve bir sosyal demokrat oldu
Ben bu yüksek vergiler anlamına gelse bile, ücretsiz tıbbi bakım, ücretsiz eğitim eşit fırsatlar, ve zayıf önemser bir refah sistemi, engelli, yaşlı ve işsizler için ne kadar önemli olduğunu fark etti Ya da filozofların, N F S tarafından ifade edilmiş , "Az çok az çok ve daha az olan bir toplumda" Grundtvig
Biz bir apartman dairesinde yaşıyordu, bu nedenle araba bize yeni olanaklar verdi
Biz bir ev istedim, annem bize ödeme verecekti, ama inatçı oldu ve kendimi para kazanmak istedim 1957 yılında Risskov güzel bir bahçe, bir banliyösünde Üniversitesi uzak Aarhus ile bir ev satın aldı
Ben 8 4 veya 9 5 gün 8 saat Enstitüsü benim çalışma sınırlı bir aile adam orada iken concentratedly çalıştı, eve gittim ve eşimle günün geri kalanı ve akşam geçirdi
ve çocuklar Tüm hafta sonları ve tatiller, ve 4 hafta yaz tatili ailesiyle birlikte geçiriyorduk 1960 yılında Aarhus araba plaja 45 dakika karşı karşıya bir uçurumun bir dönümlük bir arazi satın aldı ve küçük bir yazlık ev inşa Sonra bu boş zaman yaşam için merkezi haline geldi Biz takma motorlu bir bot ve bir tekne satın aldı ve olta ve net yelken nasıl çocuklara öğretmek için başladı ve balık
Daha sonra, kız büyüdükçe, biz bir yat, kız satın aldı ve ben Danimarka denizlerde yelken, İsveç batı kıyısı boyunca Karım kolayca deniz tutmuştu alır, ancak günlük turlar bize katıldı Daha sonra kız yelken turları onların arkadaşları aldı
Kışın aile kısa sürede skied kar vardı
Bir arkadaşım, Karl Paskalya zamanda 1960'ların başında Norveç, Jotunheimen yüksek dağ yoluyla 8 günlük bir cross country kayak turu götürdü Nielsen, fizik profesörü, Ove
Paskalya haftası boyunca açık olan parkuru, Norveç Turizm Derneği, kulübelerde gece kaldı Ayrıca tüm güvenlik önlemleri almak zorunda kaldı bir tur harika bir deneyim oldu, ama Bu uzun yıllardır bir gelenek haline geldi Daha sonra kız bize katıldı ve aynı zamanda onların arkadaşları aldı Hava durumu bu tur izin vermedi, ya Norveç cross-country kayak slalom ile Alplerin daha huzurlu bir ortamda bir hafta geçirdim
Biz hala kız, kocaları ve torunları, şimdi
Sportif faaliyetler dışında, ilk kez tüm biyografileri, klasik müzik dinleme, okuma ve fazla zaman harcamak
Çocukların evden ayrılan zaman, tıp fakülteleri ve diğer mimari eğitim için biri, eşim siyasette kendini meşgul, sonra birkaç yıl için çocuklar için bir psikiyatri hastanesinde hemşire olarak çalıştı İlk sağlık sorunları olan tüm çalışma, sosyal demokratlar için İlçe Belediyesi için seçilir ve konseyin 12 yıl geçirdim
Aynı zamanda, insan ile ilgili tüm araştırma değerlendirir ilçe bilimsel etik komitesi seçildi
Daha sonra yerel komiteler çalışmaları için ana hatları ortaya koymak ve yerel komiteler yanı sıra doktorlar için bir itiraz komitesi olduğu Danimarka Merkez Bilimsel Etik Komitesi eşbaşkanı seçildi O komitelerin 17 yıl çalıştı ve ders hemşire ve doktorlar etik sorunlar hakkında olmuştur
Fizyoloji Enstitüsü 1947 yılında başladığı hiçbir bilimsel eğitim vardı
Ben, ben de ilgilendi sorunu saldırı ve işin bu yeni tip tanımak tanımadan önce bana epey bir zaman aldı Başkanı Profesör Soren L Ørskov hasta son derece yararlı bir çok düşünceli bir kişi, ve bana ayaklarımı bulmak için gerekli zaman verdi Çalışmaları sırasında, devam ve cerrahi vazgeçmeye karar verdi bilimsel çalışma yaparken bu kadar ilgi var Tez 1954 yılında Danimarkalı bir kitap olarak yayınlanan ve İngilizce yayınlanan 6 gazetelerde yazılı idi
Iş, lokal anestezikler, sodyum ve potasyum hücre zarından aktif taşıma için sorumlu, sodyum-potasyum pompası, belirlenmesi için aşağıdaki kağıt açıklanan bana getirdi
Kağıt, 1957 yılında yayımlandı Sonra bilimsel ilginin lokal anesteziklerin etkisini katyon aktif taşıma kaymıştır
1940'lı ve 1950'li yılların ilk bölümünde, araştırma için ayrılan para miktarı azdı Profesör Ørskov, kronik hasta düştü Onun hastalık onun konumunu devam yavaş yavaş bu kadar gelişmiş, ama, ondan sonra departmanı en eski işini devralmak için kısmen vardı Bu dönem içinde ders dışında fizyoloji öğrenciler sözlü olarak inceleyerek, yılda iki ay geçirmek zorunda olduğu anlamına geliyordu
Sodyum-potasyum pompası tanımlanması bize dışarıdan bilim dünyası ile irtibata verdi
1961 yılında, ben, Stockholm'de bir uluslararası Farmakoloji toplantısında RW Berliner araya geldi
Sağlık Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) bir hibe alma imkanı bahsetti Ben başvurdum ve iki yıl boyunca bir hibe aldı Bunun önemi, biz yapıyorduk çalışmalarına ilgi gösterdi sadece para değildi, ama
|