Prof. Dr. Sinsi
|
Jens C. Skou Hayatı
Profesör Ørskov, 1963 yılında istifa etti ve ben profesör ve başkan olarak atandı
1950'lerin sonlarında ve özellikle 1960'lı yıllarda, daha fazla para Üniversiteler tahsis edilen ve aynı zamanda daha fazla pozisyonlar oldu
Sodyum-potasyum pompası ile çalışmaları nedeniyle, bu zeki genç insanları çekmek için mümkün oldu ve birkaç yıl içinde enstitü personeli 4 20-25 bilim adamları yükselmiştir Bu da öğretim üzerinde bir etkisi vardı Ben Enstitüsü'nde bir konumda kabul etmek, genç bir doktor, tıp eğitimi ile ilgili fikirlerini dile getirmişti Noe Næraa var
O bizim eski moda laboratuvar sahasını yeniden başladı, biz yeni modern ekipmanlar var ve bundan sonra biz de öğretim yeniden düzenlenmiş, küçük sınıflarda öğretim ile problem odaklı yaptı
Benim bilimsel ilginin membran fizyolojisi, ama fizyoloji diğer yönlerini kapsayacak insanlar bulmak da istiyordu, bu yüzden biz, farklı fizyolojik konularda bilimsel olarak çalışan 5-6 grupları ile sona erdi
1972 yılında Üniversiteler dahil tüm sistemin bir demokratikleşme için yeni bir tüzüğü var
Başkan artık profesör (fakülte yönetim kurulu başkanları tarafından seçilen), ama / şimdi Enstitüsü bilim adamları ve teknisyenler tarafından seçildi ve herkes, bilim adamı ve teknisyen olabilir Ben tüm idari görevleri kurtulmak çünkü Bu elbette benim için büyük bir rahatlama oldu Bir sorun, ancak ben başkan olarak seçildi, ancak daha sonra başkaları devraldı
Başlangıçta herkes sordu ve her kararda yer almak gerektiğini düşündüm çünkü bu sistem, en az çalışmak için çok sıkıcı
Daha sonra seçilen yönetim kuruluna Enstitüsü'nde bir sorumluluğu teslim öğrendim
Bu yıllarda Enstitüleri Üniversitesi (Devlet got it) var Fakültesi, para geldi Para sonra seçilen yönetim kuruluna tarafından daha sonra başkanı tarafından enstitü içinde bölünmüş ve Genellikle araştırma günlük masraflarını karşılamak için yeterli oldu Dış fonların büyük ekipman için sadece
Yanı sıra bilimsel personel pozisyonları - Üniversite tarafından ödendi araştırma paranın yanı sıra, pozisyonları çok iyi eğitilmiş laboratuvar yardımcıları, bir kadro vardı
Enstitü her yıl sonra Üniversitesi öğretim için bir bütçe gönderdi fakülte, ve Devlet Üniversitesi, önümüzdeki yıl için bir bütçe gönderdi
Bu şekilde finansman, yayınlanması için ve dış fonlar için uygulamaları göndermek için bilim adamlarının üzerinde sürekli bir baskı var olmadığını büyük bir avantajı vardı
Bu, herkesin bağımsız / kendi proje ve fikirlerini test izin bir sistem oldu Kimse fikirlerini para ve çalışmaları olan bir gruba katılmak için para yokluğu zorunda kaldı Aynı zamanda bilimsel olarak aktif olmayan kişiler tarafından istismar edilebileceğinden bir sistem oldu Seçilmiş bir yönetim kurulu ile böyle bir durumun üstesinden zor olduğunu kanıtladı En çok aktif bilim adamları, seçilmiş olmanın önlemek için çalıştı değil çünkü yani aslında karar veren en aktif olabilir
Ancak pratikte, çok aktif değil bilim adamları genellikle, böylece öğretim yükünün parçası çok aktif bilim adamları giderici öğretim ekstra bir işi yapmak için kabul etti
1980'li yıllarda bu değişti, bilim için para merkezileşmiş (devlet) fonları ve bireysel bir bilim adamı tarafından uygulanacak Bakış benim açımdan bir avantaj değil Uygulamalar çok zaman aldı, çok hızlı bir yayında cazip ve çok kısa bildiri yayımlamaya ve değerlendirme süreci, insan gücü çok kullanılan Önceki sistem gibi bir sorun emilir olmak için zaman vermez
Benim araştırma faiz yapısı ve fonksiyonu aktif taşıma sistemi, Na +, K +-ATPaz etrafında yoğunlaşmıştı
Zeki genç bilim adamlarının çok iyi bir dizi konu farklı taraflarında, ya kendi seçtikleri çalıştı ya da bana göre önerdi
Her bağımsız / konu çalıştı Na +, K +-ATPaz ile ilgili çalışmaların içinde yer aldı ve kimin alanına önemli katkılarda bulunmuş, bilim adamları, PL Jørgensen (arınma ve yapı), I Klodos (fosforilasyon), O Hansen (kardiak glikozitler ve vanadate etkisi), P Ottolenghi (lipidlerin etkisi), J Jensen (ligand bağlanması), JG Nørby (fosforilasyon, ligand bağlayıcı , kinetik), L Plesner (kinetik), M Esmann (enzim çözünürleştirme, moleküler ağırlığı, ESR çalışmaları), T Clausen (hormonal kontrolü), AB
PL ile işbirliği içinde Anatomi Enstitüsü Maunsbach ve E Skriver
Jørgensen (elektron mikroskobu ve kristalizasyon) ve I Kimya Bölümü (enzim kinetiği ve modelleri değerlendirme) Plesner Ayrıca çok sayıda ziyaretçi vardı
Biz bilim adamları, dünyanın farklı yerlerinde pek çok kişi var ve ben veren dersler seyahat zaman iyi bir anlaşma geçirdi
1973 yılında ilk uluslararası toplantı Na +, K +-ATPaz New York'ta yapıldı
Sonraki 5 yıl sonra Århus, ve bundan sonra her üç yıl Bu toplantılarda yargılama alanının gelişimi hakkında bilgi çok değerli bir kaynak olmuştur
Karım beni birçok tur katıldı ve yurtdışında arkadaşlarım var
Apart bilimsel bir ilham yolculuk, aynı zamanda birçok kültürel deneyimler, senfonik konserler, opera ve bale, Yucatan Yarımadası Uxmal ve Chichen Itza Cuzco ve Machu Picchu Peru ziyaretler,, ve birçok farklı ülkeden müzelere verdi
, Dünyanın birçok farklı yerinde görme mimari deneyimleri konuşmak değil Ve bize iyi arkadaş verdi en
Bu seyahat ederken amacıyla bildiri tutmak için her zaman kolay değildir Tokyo'da bir toplantı yolumuza üç Danimarkalılar - biz, Sibirya'nın doğu kısmında Habarovsk kalkış için bekleyen 1960'lı yıllarda Moskova havaalanında otururken bizim pasaport kasabasında otel unuttuğumu fark ettim Yirmi dakika ve kalkış süre içinde pasaport almak için hiçbir yolu yoktu Biz ne yapacağını Intourist sordu Orada bir tekne bağlantısı sadece Yokohama atılmak Nakhodka, bir hafta oldu, bu yüzden onlar bizden sonra pasaport göndermek istiyoruz, biz devam önerdi Bir keresinde Sibirya'da gün sona erdirmek gerektiğini, bir kabus vardı
Bir gecede uçuştan sonra Habarovsk vardığımızda biz pasaport olmadan baylar olsaydı sordu bir bayan tarafından karşılandı
Inkar edemediğini ve o Nakhodka için trenle Habarovsk bırakmıştı sonrasına kadar geldikleri olacağını anlattı Ama araba ile oradan Nakhodka için Vladivostok uçakla göndermek ve Bizim pasaport olmadan Sibirya bırakabilir soruya cevap hayır Tren ertesi sabah Nakhodka durduğunda, uyku araba bir adam geldi ve pasaportları olmadan baylar olmadığını sordu Bizim "evet" dedi, "burada" dedi ve pasaport devretti Amazing Biz Yokohama komplikasyonsuz bir tekne gezisi vardı
Birkaç yıl sonra Arjantin'de kolay değildi Mendoza bir toplantı olmuştu, yolda Cordoba durmuştu, havaalanlarında pasaport ve sorunsuz gösterdi vardı Buenos Aires, New York terk dönersek, sayaç adam benim pasaport üç ay daha önce sona ermiş olduğunu söyledi ve kurallara göre doğrudan ülkeme dönmek zorunda kaldı Ben ABD'nin içine alabilir emin olduğunu savundu, ama yol vermez
Biz yarım saat tartıştık
Son olarak kısa bir süre ayrılmadan önce o, o benim geldikten sonra hemen bir uçağa Danimarka New York rezerv eğer beni New York'a gitmek O, rezervasyon ayrılış zamanı ile benim bilet üzerinde bir etiket koymak ve kalkış için ikinci bir çağrı ile, "Her zaman etiketi kaldırmak" diyerek onu işiten gitti New York'ta, bu benim sıram ne zaman sayacı adam yorgun olacağını umuyordum, hattın arka sonuna kadar çıktı O değildi Danimarka'ya dönmek zorunda kaldı, diye sordum
Onun cevabı, "bir çıkış yolu her zaman var", "Hayır, diğer karşı gitmek, bazı kağıtları imzalamak 5 dolar ödeme ve seni içeri"
1977 yılında, Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim sandalye teklif edildi I Klodos ve burs vardı M Esmann pozisyonları anlamına geliyordu 5 boştu bilim adamları, 7 pozisyonları ile, daha küçük bir bölümü idi Ayrıca JG Nørby ve L Plesner bizimle taşındı Enstitüsü, MJ Mulvany ve F Cornelius iki üye pompa aktivite ve vazokonstrüksiyon arasındaki bağlantıyı ilgilenmeye başladı ve lipozomlar içine enzim sulandırıldıktan, sırasıyla, enstitü, yapının aynı sorunu farklı taraflarında çalıştı yani ve fonksiyonu Na +, K +-ATPaz Biz daha fazla alan, daha az yönetim var ve öğretim yükümlülüklerini serbest bırakıldı
Hepimiz çok iyi, birlikte var Na +, K +-ATPaz Fizyolojik Enstitüsü sol meslektaşları, ilham verici ve birbirlerine yardım, işbirliği, rahat bir ortamda yaşadı
Ve hepimiz aynı sorunu farklı taraflarında çalışmış olsa bile, birbirlerinin konularda müdahale sorunları, ya da öncelik hiç
1988 yılında, ben, emekli ofisime tutulur, sistematik deneysel çalışmalar vazgeçti ve bilgisayar pompa genel reaksiyon için kinetik modeller üzerinde çalışmaya başladı
Bunun için nasıl program, oldukça ilginç ve karmaşık modelleri bile taşıma noktasında bir bilgisayar ile ne yapabilirim şaşırtıcı öğrenmek zorunda kaldı
Ve tüm yükümlülükleri, benim çalışma saatleri daha az olsa bile, bilimsel sorunları için harcanan zaman benim emekli olmadan önce yaklaşık olarak aynıdır
Ben bir toplantı takvimi artık zevk hava sağ fly-balık ve torunları ile çok fazla zaman geçirmekten keyif tadını çıkarın
|