Prof. Dr. Sinsi
|
Carl E. Wieman Hayatı
Benim, her şeyin dışlama yoğun belirli bir faaliyetini sürdürmeye eğilim ve benim en çok dikkat çeken güçlü ve zayıf yönleri biridir
Satranç "emekli" sonra, benim odak tenisi döndü
MIT gitti sonra devam etti ve benim birinci sınıf intercollegiately oynadı Ben de squash raketleri çalmayı öğrendi ve bu yüzden doğal olarak birinci üniversitelerarası squash ekibi üstündeki hızlı olduğunu aldı Benim ben bir gelecekte ulusal şampiyon da dahil olmak üzere, ülkenin en iyi oyuncuları, bazı kayıp olduğunu iddia squash kariyer dikkat çekici idi
Ne yazık ki benim oldukça sert bir rekabet sürücü benim sınırlı fiziksel kapasiteleri aştı ve birkaç küçük yaralanmalar hayatta sonra duvarlar ve, squash ve tenis aşırı uygulama ciddi sağ dirsek hasar vardı benim birinci yıl sonuna kadar kendimi atarak neden
Birkaç başarısız tedavilerden sonra, sonra sol elini oynamak için açık ve kolej benim ikinci yıl erken tekrar üniversitelerarası düzeyde hem de spor rekabetçi olabilmek için başlangıç oldu Bu noktada ben, benim sol kol ciddi dirsek sorunları geliştirilen, 19 yaşında, benim ikinci "emeklilik" için zaman olduğu sonucuna istemeden de olsa geldi
Ben fizik benim tam yönelttiler ancak o zaman oldu
Tahmin edebileceğiniz gibi, Oregon ormanda MIT olacak çok bir kültür şoku oldu Sınıflar benim birinci sınıf, özellikle de değildi, ama büyük ölçüde Profesör Al Hill olduğunu, gayri resmi bir fizik birinci seminer zevk O, huysuz ama kibarca eski bir öğretim üyesi oldu
Ben fizik olarak gitmek istediğini söyledi MIT'de başladığımda özellikle yedinci sınıf, ışık ve atomların davranış bu yana en azından fizikte genel bir ilgi olmasına rağmen, ben tamamen ikna olmuş değildi
Ancak, bu seminer ve fizik konusunda rahat kadar uzanan tartışmalar sonra Al Hill beni teşvik ve araştırmada yer almak gerektiğini önerdi Daniel Kleppner birinci danışmanı ile tartıştı ve o onun laboratuvarda kolej benim ilk yaz beni aldı Bu yaz benim istihdam önceki dramatik bir değişim oldu Sonra, sadece lise dışarı, ben "yeşil zincir çekerek", kereste fabrikası olarak çalışmıştır
Yeşil kereste, büyük bir konveyör zincir değirmen çıktı, benim işim uygun kazık çekin ve yığını oldu
Bu yorucu bir işti, bana ne gibi reel işgücü net bir tat verdi bir Her şimdi ve sonra ben bir akademisyen olarak benim işim bazı yönlerini ile beslenen zaman, kendimi hatırlatmak için bu yaz yeşil zincir yansıtmak için yararlı olur, ne de ben gerçek yaparken yaşamlarını tüm bu insanlar ile karşılaştırıldığında duyuyorum kapalı çalışır
Ben hızlı bir şekilde derin bir lisans araştırma yapan oldu ve lisansüstü okul için sol kadar Dan Kleppner araştırma grubunda çalışmaya devam etti
Ben bu çok daha ilginç ve eğitici bir ders alarak daha bulundu ve hızlı bir şekilde mümkün olduğunca az dersleri alan bir felsefe benimsemiştir Özellikle zaten çoğu normal kursları, sınavları vardı olanlar korkunç de hiç bu yana, bu iyi çalıştı Kaçınarak kez olayların büyük ölçüde yardımcı kursları, aslında oldukça başarılı oldu
Benim birinci yılın son birkaç hafta (ve korkunç final sınavları), Vietnam Savaşı boyunca kitlesel protestolar nedeniyle iptal ve sonraki yıllarda normal sınıflar için alternatifler çeşitli türlü deneyler katılmak için birçok fırsat vardı
Tüm bu alternatifler tüm avantajlarından aldı ve oldukça gevşek gereksinimleri ve gözetim Ben de yüksek lisans öğrencileri ve Dan Kleppner araştırma grubu postdocs (özellikle Dave Pritchard) ile tartışırken fizik sayısız saatler geçirdi Bir fizikçi olarak eğitim Dan laboratuar ve onu ve onun grubu ile bu etkileşimlerin benim iş büyük ölçüde geldi Rai Weiss ve Al Hill tarafından işletilen, gayri resmi bir seminer grup ("fizik aile") ile fizik tartışmalara ben de çok fazla zaman harcadı
(Ya da) bu alışılmışın dışında eğitim rağmen, fizik ile ilgili birçok sınıf arkadaşlarından daha çok daha coşkulu, yanı sıra kuantum mekaniği gibi birçok temel kavramların çok daha iyi bir kavrayışa sahip sona erdi
Tabii ki, sorunların resmi çözümünde oldukça zayıftı, ve ben hala lisans müfredat standart malzeme çok öğrendim değil
Ancak, bazı malzeme bilmek gerekiyordu, ben dışarı gidiyor ve sınıf arkadaşlarım için tipik değildi keşfedilen bir şekilde kendimi öğrenme tamamen rahat Benim lisans deneyimi her zaman bir öğrenci, belirli konularda tam bir listesini kapsayan ders almak için gerekli olmadan bir fizikçi olamaz diyenlere iddiaları beni derinden şüpheli bıraktı Birinde, örneğin bir ders kalmadan, optik ve atom fiziği oldukça başarılı bir kariyere sahipti
Bazı olağanüstü bir öğrenci, çünkü bu sadece işe yarayabilir iddia, daha tipik bir öğrenci, çok sayıda kurs ve sınavları ile resmi bir müfredat almakla yükümlü olmalıdır
Ancak, bu sıradışı "eğitim" almadan önce bir fizik öğrencisi olarak özel bir şey olduğunu göstermek için çok az olduğunu belirtmek olabilir Yani biri aynı derecede iyi olmadığını istisnai olduğunu öne sürülebilir, ama daha çok eğitim aldım Çok daha fazla öğrenci yaptım gelişigüzel bir şekilde fizik öğrendi olduğu gibi Belki de, onlardan çok daha fazla motive ve başarılı olarak dönüşebilir
Ben bir lisans olarak son derece araştırmaya dahil oldunuz Koşulların bir zincir, uzun çalışma saatleri koymak için coşku ve istekliliği hiç şüphesiz yardımcı sayesinde, kendi laboratuvarı ve benim kendi deney ile sona erdi Bu o zaman çok yeni ve heyecan verici bir cihaz ayarlanabilir dye lazer, yapım ve kullanım söz konusu
Bu Kleppner grup atom fizik okumaya lazerlerin kullanımına geçmeden başlangıcı oldu
Ben zaman patlatma atomların atom rezonans hattı ayarlı ve olanları dikkatle bakarak bir dye lazer ile geçirdi Benim sonraki kariyeri için çok büyük ölçüde, bu ana teması üzerine çeşitlemeler olmuştur Kendimi her gün egzersiz sonrası spor merkezi, laboratuar ve duş veri alarak çok geç gece geçirdikten sonra, ben neredeyse hiç kiralamak için bir yurt odasında, neden ben çok az ilgisi vardı ki, bütün bu para ödüyordu merak etmeye başladım gördüm Dolayısıyla araştırma ve paradan tasarruf etmek arzusu benim katılımı ile tahrik, ben aslında benim laboratuvar taşındı Yaklaşık yarım bir yıl sonra, laboratuvar yaşayan oldukça eski var, ve bu yüzden normal bir daire içine taşındı, ama benim bu yüzden aslında laboratuar yaşadığını deneysel fizik ayrılmış hikayenin o zamandan beri beni takip eğilimi vardır
Dye lazer ile İşim bana dar bant boya lazerler ve uygulamaları Ted Hänsch tarafından yapılmaktadır atomik spektroskopi heyecan verici gelişmelerin farkında
Yani, çok daha üstün bir hava ve daha rahat bir akademik atmosfer ile birlikte bana, MIT, Stanford mezunu okul için taşınmaya ikna Stanford Üniversitesi'nde lazer spektroskopisi hemen tekrar içine atlamak için doğal bir günaha direndi ve bu yüzden oldukça dikkatli bir şekilde tüm departman farklı fakülte ve araştırma alanları arayan bir yıl geçirdi Ancak, sonunda ben Hänsch lazer spektroskopisi ile çalışan en iyi seçenek olduğu sonucuna vardı Hidrojenin heyecan verici 1S-2S geçiş için çok yüksek bir enerji dar bant dye lazer gelişmekte olduğu gibi, kendi grubu ile çalışmaya başladı Ted yeni bir hevesli genç profesör, teknoloji ve deney, yeni ve heyecan verici idi, çünkü benim önceki arka plan hemen deney iyice müdahil olmayı başardı Bu, eğlenceli bir zaman daha çok, yakında H 1S-2S geçiş gözlenir ve 1S devlet Lamb kayması ölçmek için kullanılan gerçeği ile yaptı
Benim tez çalışması için sonra kutuplaşma spektroskopisi tekniğini geliştirmek için gitti ve ilk single modu sürekli dalga dye lazer 480 nm dalga boyunda inşa 1S Lamb kayması ölçümü daha da geliştirmek ve 1S-2S izotop kayması belirlenmesinde büyük ölçüde artırmak için
Ben benim doktorasını tamamladıktan yaklaştığında, atomların paritesi ihlali konusuyla ilgilenmeye başladı
|