Yalnız Mesajı Göster

Carl E. Wieman Hayatı

Eski 10-21-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Carl E. Wieman Hayatı

Bu elektrozayıf birleşme teorisinin öngördüğü, ancak görülmüştür

Bu temel fizik test etmek için atomların hassas spektroskopi kullanarak benim tez çalışması için doğal bir sonraki adım gibi görünüyordu Ama o yanı sıra bugüne kadar gerek onaylandıktan olarak kabul etmeye hazır olduğunu atomlar daha fazla test QED, daha ziyade, parite ihlali QED ötesine gitti ve çok belli atomlar yeni fizik bakıyordu Önemli temel parçacık fiziği, atom fiziği kullanma olanağı sundu

Ben bu çalışmaları takip etmek, Michigan Üniversitesi'nde asistan araştırmacı olarak bir pozisyon aldı

Ben Bill Williams 'atomik hidrojen kullanarak mikrodalga spektroskopisi bu parite ihlali ölçmek için devam eden deney katıldı Michigan geldi kısa bir süre sonra, araştırmacı bilim adamı pozisyonu almıştı beklediğimden araştırma fakülte pozisyonu olmadığı bulundu Düzenli olarak doktora sonrası araştırma dezavantajları vardı, ama avantajları hiçbiri öğretmek için ben de vardı ki, benim maaş kapsayacak şekilde hibe yeterli araştırma para değildi, çok daha sorumlu olması gerekiyordu Araştırma grubunun yönetim Ancak, ben kendimi deney içine attı ve son derece zor çalıştı ve benim konumu Birkaç yıl sonra düzenli bir yardımcı doçent pozisyonu dönüştürülmüştür

Bundan kısa bir süre sonra, atomik paritesi ihlali deneyler nasıl tarif etmek için biraz farklı bir formülasyon geliştirdi

Bu bana büyük bir çeşitlilik farklı deneysel yaklaşımlar hassasiyetleri nasıl karşılaştırmak için açık bir şekilde görmek için izin verdi

Aynı zamanda ben de giderek hidrojen deneme ile hayal kırıklığına uğramış ve yeni formülasyon, sezyum lazer spektroskopisi kullanarak, oldukça farklı bir yaklaşım, çok daha iyi bir başarı şansı olurdu benim için açık hale geliyordu

Çeşitli nedenlerden dolayı, bu uygun bir faaliyet olduğunu bölüm başkanının ilk alan güvenceler sonra, on my own sezyum deney takip etmeyi seçti Ne yazık ki, kıdemli öğretim üyeleri ve genel çekişme departman içinde hatırı sayılır sürtünmeye benim kendi atom paritesi ihlali deney yol takip hidrojen deney terk

Departman siyasetinde naif genç bir yardımcı doçent olarak oldukça savunmasız ve Michigan sonraki yıllarda zor bir zaman vardı

Ancak, bu süre içinde, Sarah Gilbert ve Araştırma Corporation ve sonra NSF fon almak mümkün ve iyice sezyum atom PV ölçmek için yeni bir deneysel yaklaşım geliştirmek için kullandı Sarah Michigan geldikten sonra kısa bir süre içinde tanıştığı bir yüksek lisans öğrencisi oldu

Daha sonra bu zor deney uygulamak için yüksek lisans öğrencileri Zengin Watts ve Charlie Noecker yoğun çalıştı

1984 yılında biz yaklaşımın uygulanabilirliğini göstermek için yeterli ilerleme yapmış, ve bu Boulder Colorado Üniversitesi'nde öğretim üyeliği konumuna bir teklif çekti Ben hevesle teklifi kabul etti

Yıl 1984 benim için çok aktif biriydi Sarah Gilbert Doktorasını tamamladı ve Colorado az işi kabul etti Ağustos sonu sonra lisansüstü öğrencilerin tüm kişisel mobilyalar ile birlikte bir kiralama kamyon arka içine sonra tüm laboratuvar, Sarah, Zengin, Charlie, Charlie'nin kız arkadaşı kadar dolu, ve ben çapında bir çağdaş gün öncü kervan dışarı ayarlayın Boulder, Colorado Great Plains Sarah ve ben, daha sonra hızlı bir kamyon açtıktan sonra, düğün için Oregon uçmak için ayrıldı Biz kısa bir süre sonra biz tanıştık beri bu tahmin edilmişti, ama biz Sarah derece bitirdikten sonra kadar ertelenebilir

Daha sonra yeni işler ve yeni bir laboratuvar başlatmak için Boulder döndü

Çok çok zor iş ile birlikte Jila ve Boulder Fizik Bölümü, destekleyici bir ortamda, bize dört Sarah, Zengin, Charlie ve kendimi, hızlı bir ilerleme yapabilmek ve bir yıldan az bir sürede tamamlanmıştır sezyum paritesi ihlali ilk ölçümü Tüm deneyler gibi, ben bu deney için gerekli olan zorluk ve zaman çılgınca iyimser başladı ve bunu başardı zaman çok büyük bir rahatlama ve büyük bir memnuniyet

O, bu konuda bir dizi dikkat çekici atom fiziği grupları tarafından sürdürülen bir zamanda atom eşlik ihlali ölçüm oldu

Bizim sonucu kendimi ve dünyanın geri kalanı ben bir kariyer olarak araştırma fizikçi olurdu için de kurulmuş; Michigan yetersiz başarıları benim yedi yıl boyunca ciddi şüphe içine batmış bir şey PV deneyi başarı kısa bir süre sonra görev verilen ve Colorado Profesör terfi etti

Grubuma sonraki 15 yıl boyunca, bugüne kadar doğruluğu iyileştirilmesi ile, bu uzun ve zorluk deney iki daha fazla nesiller yürütülen vardır

Ben, ben, çok yetenekli ve akıllı bir fizikçi bir eşi olan (aynı zamanda tabii ki harika bir kişi olmak üzere) benim kariyer kazanmıştır muazzam avantajları söz başarısız olursa ben gafil olurdu Boulder geldi, kısa bir süre sonra Sarah o beri çalıştı NIST Boulder laboratuarlarında bir iş aldı Biz PV deneyler birlikte çalıştı ve hala arada bir küçük bir proje üzerinde birlikte çalışmak

, Fizik hakkında Sarah konuşurken, her zaman yeni fikirler için sayısız ilham sağladı, ve çok kötü bir fikir olarak iki kez göz ardı kritik kusurları ortaya koymuştur

Aynı zamanda araştırma ve zaman zaman olağanüstü talepleri anlamak ve paylaşmak benim takıntısı Sonunda, onu acımasız bir düzenleme büyük ölçüde neredeyse tüm kağıtları yazma geliştirdi Çalıştığımız zaman, Sarah ve ben genellikle Boulder Mountain Parklar yollar koşu veya yürüyüş olabilir Biz de bazen (ama yeterli sıklıkta) merkezi Oregon sahilindeki evinde bulundu olabilir

Üçüncü nesil lazer soğutma ve yakalama ve sonuçta BEC benim tutulumuna yol açan parite ihlali deney için gerekli olan diyot lazer teknolojisinin geliştirilmesi Aslen 1984 hakkında Zengin Watts ve ben sadece bu proje çok uzun soluklu, zor bir mühlet olarak eziyet, bir şey eğlenceli ve PV deney için geliştirilmiş olan diyot lazer teknolojisi ile kolay arıyorlardı

Bu lazerler kullanarak, önceki çalışma Hall ve Phillips tarafından ne için kullanıldığını maliyetinin yaklaşık% 1 oranında yavaşlama atomları sonuçlandı

Daha sonra lazer soğutma ve yakalama giderek ilgilenmeye başladı Başlangıçta benim çalışmaları büyük ölçüde diğer atom fizik yapmak için faydalı bir teknoloji olarak geliştirmek üzerine odaklanmış, ama sonra roman elde edebiliriz benzeri görülmemiş sıcaklıklarda atomların davranış eğitimi daha dahil oldu Ben bu çalışmalar sürecinde, geleneksel optik tuzakları atomik ışın yükleme yerine buhar hücre Muayene icat bir lisans Bill Swann ile çalıştı Bu, sadece ucuz diyot lazerler ve yaygın kullanışlı ve basit bir teknoloji yakalama lazer yapmak doğru dramatik bir ilerleme oldu, küçük bir bardak hücre, kullanarak tuzak atomları bir araç sağlamıştır

Benim için şahsen, maliyet ve komplikasyon bu azalma, maliyet ve çaba artık oldukça mütevazı olduğu için, nispeten daha az risk ile lazer soğutmalı atomlar içeren spekülatif yönün çeşitli keşfetmek için bir fırsat sundu

Böyle bir hızlı deney bir manyetik tuzak optik tuzak fotonlar tarafından dayatılan bulduklarını sınırları önlemek için soğutulur ve tuzak atomları lazer geçmek için Bu o kadar kolay ve çok iyi çalıştı - faz uzayı yoğunluğu karşılık gelen bir donanım ile, 100 kez hakkında daha önce ulaşılmış olması daha soğuk tuzak atomları elde hedefleri sadece daha iyi yakalama ve soğutma teknolojisi daha görkemli takip için bana ilham veren, yani

manyetik tuzak daha fazla soğutma BEC ulaşmayı

Neyse ki Eric Cornell BEC hedefi takip etmek sadece o zaman (1990) bana katıldı

Bizimki günümüze kadar devam etmiştir olağanüstü bir dostu ve etkili bir ortaklık olduğu ortaya çıktı

BEC Bizim peşinde şimdi iyi belgelenmiş tarihidir

Son birkaç yıl içinde giderek Fizik lisans eğitimi geliştirmek için çalışıyor ve zamanlı dengeleme ve benim araştırma arasında yer haline gelmiştir Alternatif müfredat inceleyerek ve fizik eğitim, araştırma ile ilgili olarak öğrenciler ve öğrenmek değil nasıl öğrenme edilmiştir Belirli bir endişe fizik, fizik, anlaşılır, yararlı ve nüfusun büyük bir kısmını ilginç bir gün umuduyla, fizikçiler haline düşünmüyoruz öğrencilere nasıl öğretilir geliştirmektedir Benim çabaları Ben öğretmek Kurslardan yararlı yenilikler geliştirmek için Fizik lisans eğitimi yaygın bir değişiklik peşinde ulusal kuruluşlar ile çalışan arasında değişmektedir Çünkü benim ile ilgili endişeler, son zamanlarda bu dersleri, öncelikle nonscience öğrenciler için büyük bir tanıtım kurslar olmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla