|
Prof. Dr. Sinsi
|
Riccardo Giacconi Hayatı
Riccardo Giacconi
I İlk Yılları
Cenova, İtalya, 6 Ekim 1931 tarihinde doğdu, fakat ben Milano 1956 yılına kadar hayatımın en geçirdim Ben sadece bir çocuktum Annem, Elsa Canni Giacconi, yüksek okul düzeyinde Matematik ve Fizik öğretmeni oldu İtalya'da yaygın olarak kabul edilmiştir geometri üzerine birçok ders kitaplarının co-yazar oldu O Tanrı geometri yaptığı düzenledi Babam, Antonio Giacconi, bir küçük işletme sahibi O tarihsel gelişmeleri daha net görme bir püf noktası vardı ve Kral çıplak iken algılamaya O bir anti-faşist ve bunun için yaşadı Annem ve babam ben sekiz yaşında iken yasal olarak ayrıldı
Ben bir genç olarak İkinci Dünya Savaşı yaşadı Milano 1942 bombalamaları Cremona teyzemler, Giulia ve Elisa Canni yaşamak için gönderildi Giulia, Giovanni Benini oğlu, benim aynı yaş, şimdiye kadar sadece bir kardeşi oldu Klasiklerin de bulunduğu büyük bir kütüphanesi erişim vardı ve ben bolca okudum
1944 yılında Milano'ya döndü ve 1956 sonuna kadar orada yaşadı Benim okul tamamen geleneksel değildi Sonra Harp Okulu ilk yıl ilkokul üçüncü yıl, Cenova, Milano yine üçüncü yıl sonra, Alman bir ana okuluna gitti Cenova sık sık okul kesilmiş ve Milano'da bir disiplin sorunu oldu Cremona benim en iyi öğrenme vardı Milano Üniversitesi doğrudan lise geçen yıl arttı Ben dört yıl Fizik alanında doktora aldı Okul dışında, dağcılık, yürüyüş ve kayak sevdi Avrupa genelinde gitti ve iki hafta boyunca Grimsby İngilizce trol bir düzenleyici olarak Ilan
II Eğitim
Kadar ve dahil olmak üzere üniversite eğitim sistemi ile etkileşim her zaman zordu Lisede matematik öğretmenleri tarafından hataları işaret sevdi Üniversitede, nispeten yüksek dereceli tüm testleri geçmek mümkün olmasına rağmen, ağır ders yükünün zorluklar vardı Benim kurtuluş, üniversitenin ilk yılında araştırma yapmaya başlayabilirsiniz Milano Üniversitesi'nde okuyan muons, lambda parçacıklar ve proton etkileşimleri ilgi kozmik ışın araştırmacıların anda aktif bir grup vardı Carlo Succi artı ABD parçaları ile laboratuar binası güç kaynakları bana koydu ve bulut odaları inşa ve işletme sırasında bir tür çok ve parlak genç profesörü Antonio Mura, edebiyat arar ve özetleri yapıyor çalışmak için beni koy
Bu eğitim, eski öğretmenler birçok bilgiçlik taslayan bir yaklaşım tezat oldu Dersler fizik, kimya, fizik kimya ve teori bana çok az kullanım Ben araştırmacı bir bakış açısından gördüğümüz gibi, hala, geometri, analiz, ve fizik sevdi
Testa Grigia (3500 m) laboratuvarında bir bulut odasının kurşun levhaları proton nükleer etkileşimleri gelişme benim tez çalışması yaptı 80 proton etkileşimleri toplamak için iki yılımı aldı Fermi modeli doğrulayan mütevazı bir tez hazırladı ve örgün eğitimin sonunda Fizik Bölümü'nde yardımcı doçent olarak işe ve bu kez hemen önce Giuseppe Occhialini araya geldi Milano olağanüstü bir figürdü Yaptığı iş son derece yüksek bir seviyede ve yaygın olarak uluslararası kabul görmüş
Bildiğim kadarıyla o hiç bir konferans verdi Ona benim sevme aldı Düşünme ve konuşma yaptığı çoğullanır yolu takip etmek mümkün oldu, ve ilk ilkeleri ayık kullanımı hayal uçuşlar bazı orta başardı Gençlerin çoğu, en azından ben sıhhi tesisat öğrenmek olacağını sözler, emülsiyonlar ile çalıştı rağmen, bulut odaları ile çalışma benim seçimim onayladı Ben Amerika Birleşik Devletleri, o ve ben en derin saygısı olduğu için RW Tekin ile çalışmak için gitmek önerdi Fulbright bursu aldı ve Münih'te yedi yıllık dönemde (1992-1999) dışında, 1956 yılında ABD için yelken açmış ve şu ana kadar burada yaşadı
III Bursu
Thompson tarafından daha önce elde edilen verilerin analizi ve kozmik ışın araştırmaları için yeni ve daha büyük bir bulut odasının inşaat, Indiana Bloomington 1958-1956 geçirdi Tekin, veri analizi ve teori bir özenli experimentalist yanı sıra parlak oldu O ideal fizik İtalyan ekolü gibi büyük bir experimentalist ve teorik düşünür Fermi tarafından somutlaşan ABD'nin en yakın oldu Genç ve hayatının geri kalanı için bu gerçeği onu tedirgin Tekin araştırma bir gaf işlediği O, o qo kitle keşfi için hak ve bu büyük ölçüde onu rahatsız tanıma almadım
Tekin grubu benim için yer olmadığını hızlı bir şekilde belirginlik kazandı Lambda anti-parçacık için arama başarısız oldu ve yeni bir bulut odası inşa etmek için 10 yıl alacaktır G Reynolds 'laboratuar çalışması için 1958 yılında Princeton Üniversitesi taşındı Orada m mezonlar araştırma ve keşif Rus bilim adamları tarafından iddia edildiği yeni bir tür parçacık için başarısız bir arama gerçekleştirilir Bu arama Fred Hendel (üst düzey bir Avusturyalı bilim adamı), Herbert Gursky (Mesaj doc), ve kendim arasında bir işbirliği oldu Biz, ekipman inşa saldırganlardan gibi çalışan, veri analiz ve başarısızlığı ilan etti Bu arada ben, sonra da öngörülen Princeton-Penn hızlandırıcı temel parçacık araştırma için kullanılmak üzere sintilasyon sayaçları ve görüntü şiddetlendirici hakkında çok şey öğrenmişti
Bu Herbert Köprüsü önderliğindeki MIT grubu ile temas beni koy Ayrıca Martin Annis, bir excosmic ray fizikçi tarafından yönetilen Amerikan Bilimi ve Mühendisliği (AS & E) Hem Köprüsü ve Annis Bruno Rossi MIT öğrencileri, AS ve E Kurulu başkanı olmuştu
Princeton Üniversitesi'nde burs 1959 yılında sona erdi CERN'de Occhialini ziyarete gitti O her yerde komplocular görerek duygusal bunalım biri gibi görünüyordu CERN kişiliksiz bir büyük makine gibi hissettim ve bana hiçbir umutları sundu Dolayısıyla ben, AS & E 28 kişilik şirket uzay bilimleri bir program başlatmak için bir teklif almak için oldukça mutlu oldu Corporation Eylül 1959 yılında katıldı ve ben ciddi bir bilim kariyerine başladı
IV Outlook ve kişisel düşünceler
Benim tez yaparken olduğu gibi temel parçacıkların çalışmanın bir aracı olarak kozmik ışın araştırma sona ermek üzereydi Thompson tarafından iş çıkmaz mukadder oldu Rossi tarafından yönetilen MIT kozmik ışın araştırma grubu, kozmik ışın araştırma neredeyse tamamen terk etmek ve plazmalara ve gök cisimlerinin gama ışınları çalışma alanı kullanarak başlamak için karar vermişti Özellikle, W Kraushaar ve George Clark, gama ışınları ilk araştırmalar yürütülmektedir
Benim için çok daha kişisel bir sorun oldu Milano, Indiana, ve Princeton çalışırken herhangi bir yararlı becerileri öğrenmiş değil hissettim Ben umutsuzca bir ticaret öğrenebilirler kadrolu çeşit istedi ve, dahası, ben ailemle bu borçlu hissettim Mirella, Milano, 16 yaşından beri tanıdığı evlenmiştir Guia ve Anna, iki kızı, gerekli kararlılık ve bir ev Mirella etkisi hayatımı başka bir kişiye göre daha fazla olmuştur O sevgi, sakin, ve hiçbiri daha önce var olan istikrar getirdi O bizim için güzellik ve şefkat dolu bir ev yarattı O, MIT için tercüme birçok kitap, ben daha parlak ve uzlaşmaz bir gerçeklik görünümü vardır Kalın ve ince yapısı sayesinde birlikte bugün hala vardır
V AS & E az Erken yıl
Göz önüne alındığında, şirket için bir uzay programı yaratma görevi George Clark, AS ve E MIT profesörü ve danışman ve hissedar ile yapılan görüşmeler başladı Biz, geçenlerde, Van Allen tarafından keşfedilen tuzağa radyasyon kuşakları alfa parçacıkları ve proton arasındaki oranı arama imkanı tartışıldı Bruno Rossi evinde bir parti bir başka öneri geldi O x-ray astronomi için potansiyeli hakkında Ulusal Bilimler Akademisi Uzay Bilim Kurulu tartışmalar ve AS & E taahhüt olabilir önerdi Ben her zaman bu ilk öneri için minnettar olmuştur
|