Prof. Dr. Sinsi
|
John E. Sulston Hayatı
John E Sulston
Annemin tarafında Midlands mühendisleri gelen ve babam Oxford yakınındaki kiracı çiftçi bulunuyor Kadar geri ben hatırlıyorum, daha önce olduğu gibi, ben bir esnaf, bir yapıcı ve faili oldu Mekanik fikirli, annemler söyledi
Ted, babam, bir Anglikan rahibi, hafta sonları yerel bucak aktif olmasına rağmen, ikinci dünya savaşında bir ordu papazı olarak görev yaptıktan sonra o misyoner toplum SPG katıldı (daha sonra USPG) ve bir yönetici olarak hayatını geçirdi O doğal dünyada büyük bir ilgi vardı ve keskin bir bahçıvan Ben esas olarak, özellikle de fiziksel dünya, elektrik ile ilgisi ilgilenen, ama canlılar için sevgisini bana bir şey ovuşturdu olabilir düşünüyorum Genç O bir Hıristiyan olarak beni getirdi, ve benim ergenlik döneminde, dedikleri gibi, ben inancımı kaybettim, onun için bir sıkıntı kaynağı oldu Bu zor bir mücadele, ben yaşadım zor biriydi Cambridge arkadaşım öğrencilere bu konuda konuşmaya çalıştığımda bitenlerin çok önemli olarak görüyorum değil, onları anlamayan bulundu: ama benim karar ve babam arasında bir seçim yapmak vardı Dini eğitimin, ahlaki gelişim için gerekli durumda yasak değildir, sadece teşvik değil, çocuklarımız inançsız yükseltilmiş olduğunu bana hafif bir endişe oldu Büyük bir rahatlama, ince var! Daphne saçmalama dedi ve tabii ki haklıydı
Muriel, annem, benim ana sırdaşı oldu O Watford dilbilgisi okulda İngilizce öğretmeni, ama ablam Madeleine ve ben çocuk iken bir ara verdi O mutfakta mahkeme düzenlenen ve her şey hakkında konuştuk Sorular, ev ödevlerinde yardımcı olur O benim babam daha inceydi ve ben ona bir mektup açtı ve o da umutsuzca bana Hıristiyan inancının devam istediğini fark ettiğini, onun ölümünden sonra oldu
Ben de onlardan olmadığını bir anlamda kazandı, ya da, herhangi bir iş ve eğlence arasında net bir ayrım gerekmez, o bir başkalarına hizmet etmeye ve her şeyi bir Iyisini yapmak için her iki görevi vardır
Bunlar özel eğitim inanan ve beş yerel hazırlık okuluna gönderildi Sadece köşe yuvarlak idi Sınıf çalışmaları yeterince kolay olduğunu ve bunu iyi bindi, ama kesinlikle umutsuz olduğu oyunlar nefret Görme, refleksler ya da sadece bilmiyorum Hayal kurmayı, ama sadece iyi dönmedi olsun Yapacak o kadar çok daha iyi şeyler vardı ne zaman güzel bir yaz öğleden sonraları, bu kadar uzun süre devam etti, çünkü Kriket kötü oldu Bir kere biz pratikte alıcı vardı ve zaman geçirmek için başka bir şey düşünüyordum çünkü topu alnına vurdu Bu beni devirir ve güvenliği ile ilgili bazı endişeler vardı benim öğretmen için çok utanç verici
Oradan özellikle iyi değildi ailem için bir mali rahatlama oldu Northwood Merchant Taylors bir burs, var Madeleine gibi bir gramer okuluna gitti, ama çocuk "en iyi" anlamında olduğunu söylemek için utanıyorum Biri de çok onları suçlamak yaş tenor Ben bilim uzmanlaşmak mümkün çünkü Okulu giderek daha ilginç oldu Oyun bir süre için bir kabus olmaya devam etti, ama kimse bunu ciddiye almak zorunda olmadığını fark etti ve benim kendi yürüme tepenin sevinç keşfetmeye başladı yavaş yavaş soluk
- Ben başka bir şey ilgisiz olduğu için deneklerin seçimine geldiğinde, bilim belliydi ama bazı gözlerinde şaşkınlık yarattı bir karar, A-level biyoloji almak için benim talep edildi Bu hiç mantıklı değil söylendi ve benim şansı düşük, bunun üzerine ne başlangıçta belirlenmesi halinde sertleştirilmiş benim parçası üzerinde daha fazla veya daha az bir kapris olmuştu Yani biyoloji, fizik ve kimya, matematik terk ile, oldu Mantıklı, ama büyük bir eğlence, hayvanlar diseksiyon ve bitkiler kesit ve onların işleyişini merak vardı Bu 50'lerin sonlarında ve moleküler biyoloji devriminin bize geri damlama başlayan ön raporları ile yol altında başlamıştı Ve biz büyük bir destek vardı: hevesli zooloji öğretmen, Richard Stokes, geçen yıl, ölümüne kadar düzenli olarak bana yazdı
|