10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
David M. Lee Hayatı
David M Lee
Annem ve babam doğmuş ve New York kadar getirildi
Babam, bir elektrik mühendisi ve annem bir ilkokul öğretmeni olarak eğitim gördü 1800 sonlarına doğru, İngiltere ve Litvanya Amerika Birleşik Devletleri gelmişti Yahudi göçmenlerin çocukları Benim büyük dedelerinin biri aslında büyük ölçüde daha önce Amerika Birleşik Devletleri yerleşmiş 20 Ocak 1931 tarihinde doğdu, annem ve babam sadece New York dışında, küçük bir banliyö kasabasında, Çavdar, New York'ta yaşadı
Babam, şehirde küçük ama büyüyen bir elektrik üretim şirketi işini tren ile çevrilmiştir 1930'lu yılların başında büyük bir ekonomik bunalım sırasında para kazanmak için birkaç yıl için şehre taşındı, ama ben erken eğitim almış sonunda, Çavdar geri döndü Babam hızla genişlediğini onun şirketi, gelişmiş olarak geliştirilmiş ailemizin koşullara zaman geçtikçe, ve sonunda da başkanı oldu
Çocukken alanlarında canlılar ve evimize yakın kıyı şeridi boyunca hayran oldu Ben sürekli toplama kurbağa, balık, semender, yılanlar ve solucanlar etrafında yerdeydi Altı yaşından başlayarak, bana bu ilgi keşfetmek için daha fazla fırsat vererek, New England çeşitli çocuk kampları evden uzakta her yaz geçirdim
Benim diğer çocukluk tutkusu demiryolları oldu Demiryolu tarifelerini tüm ABD kapsayan geniş bir koleksiyon birikir ve genç bir seyahat uzman oldu Ben çok genç bir çocukken babam bana bahar çalışan "wind-up" trenler bir set verdi Yaptığım ilk şey, bizim mutfak elektrik prizine parça eklemek için oldu Odanın her kıvılcım bir duş uçtu Neyse ki ailem hoşgörülü ve herkes olayla ilgili güldü
Bir genç olarak meteorolojide çok ilgilenmeye başladı Ben kendi hava kayıtları tutulur ve ABD hava bürosu tarafından yayınlanan günlük hava durumu haritasında abone Bir gün babam onun kütüphane Sir James Jeans, The Mysterious Universe başlıklı bir kitap hakkında sordu O kimse gerçekten kitapta ne olduğunu anladığını belirtti Ben kitabı hemen aldım ve okumaya başladım Tamamen büyüleyici buldum, o zamanlar bilinen kozmoloji güzel bir tartışma, vardı Bence bu kitap gerçekten fizik benim ilgi yarattı düşünüyorum
Rye lise mükemmel bir program vardı Orada vurgu geniş egzersizleri ile gerekli temel yazma ve matematik becerileri edinme, ama biz de kendimizi düşünmeye öğretildi Benim öğretmenler için önemli bir şükran borçluyuz Tabii ki bu süre içinde en genç erkek spor kahramanları olmak istiyordu ve ben bir istisna oldu Oldukça iyi bir kısa mesafe koşucusu olduğunu ve bu nedenle okulumuzun yanı sıra parça ekibi, lise futbol programının bir katılımcısı aktif, ama ben hiç bir spor kahramanı olacağını hiç şansı yoktu
Ben büyük bir fizik oldu, 1948 yılında liseden mezun olduktan sonra Harvard Üniversitesi'nde okudu Küçük bir kasabasında büyümüş olması, aşırı derecede zenginleştirici bir deneyim olacak Harvard bulundu Benim sınıfta öğrenciler, hayatın her kesiminden gelen ve çok çeşitli coğrafi bölgelerde geldi Hala benim okul arkadaşları birçok temas muaftır Benim üniversite yıllarında bir zamanda tıp alanında kariyer imkanı düşündü Bu düşünce ile önemli benim fizik yanı sıra bazı ön-tıp dersleri aldı Özellikle organik kimya ders keyif aldım ama benim erken çıkarlarını rağmen, biyolojik bilimler büyüleyici bulamadık Bu nedenle ben, tıp alanında bir kariyer fikir verdi ve fizik çalışmaları ile devam etti Benim ana dışı faaliyet Harvard Yacht Club Haziran 1950 yılında bize bir grup, Newport, Rhode Island, Hamilton, Bermuda Bermuda yarışta gitti Harika bir macera oldu
|
|
|