Yalnız Mesajı Göster

Ralph Bunche Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ralph Bunche Hayatı

Ralph Bunche

Ralph Johnson Bunche (7 Ağustos, 1904-1971), Detroit, Michigan'da doğdu

Babası, Fred Bunche, sadece beyazların bir müşteri olan bir dükkanda berber; annesi, Zeytin (Johnson) Bunche amatör bir müzisyen; büyükannesi, ailesi ile birlikte yaşayan «Nana» Johnson, doğmuş köle olarak Bunche on yaşında iken, aile, anne ve babasının kötü sağlık kuru iklim artırmak umuduyla Albuquerque, New Mexico, taşındı Her ikisi de, ancak iki yıl sonra öldü Büyükannesi, «dış» Kafkas göründü ama inatçı bir kadın [1] «içindeki tüm siyah coşku», Ralph ve onun iki kız kardeşi Los Angeles'ta yaşamayı sürmüştür Burada Ralph halı döşeme firması için çalışan ve o bulabildiğim ne garip işler yapıyor, ev boy bir film aktörü olarak hizmet veren, gazete satarak aile sabit basıldığında mali katkıda bulunmuştur

Onun fikri parlaklık erken çıktı O onun ilkokul çalışmalarının tamamlanmasından sonra, İngilizce, tarih ve başka bir ödül kazandı ve o bir tartışmacı ve futbolda yarıştı tüm sporcu olmuştu onun mezun sınıf Los Angeles Jefferson Lisesi'nin mezuniyet töreninde hüzün, basketbol , beyzbol, ve parça Los Angeles California Üniversitesi'nde onun kolej masrafları için ödenen atletik bir burs, ve onun kişisel harcamalar için ödenen bir hademelik işi, kendisini destekledi O, şampiyonluk varsity basketbol oynadı, tartışma ve kampüs gazetecilik aktif olarak görev aldı ve 1927, summa cum laude, kendi sınıfında mezuniyet töreninde hüzün, uluslararası ilişkilerde önemli bir mezun oldu

Harvard Üniversitesi ve Los Angeles siyah topluluk tarafından yükseltilmiş bin dolarlık bir fon tarafından verilen bir burs ile Bunche siyaset bilimi alanında yüksek lisans çalışmalarına başladı O, 1928 yılında ve sonraki altı yıl boyunca Howard Üniversitesi öğretim üyesi ve Harvard Üniversitesi'nde doktora doğru çalışan arasında gidip master derecesini tamamladı 1932-1933 düzenlenen Rosenwald Bursu, onu Togoland ve Dahomey Fransız kural karşılaştıran bir tez için Afrika'da araştırma sağladı O böyle bir ayrım ile sosyal çalışmalarda üstün araştırma Toppan Ödülü'ne layık olduğu tezini 1934 yılında tamamladı 1936 ile 1938 arasında, Sosyal Bilimler Araştırma Konseyi dostluk, Northwestern Üniversitesi, London School of Economics, ve Güney Afrika Cape Town Üniversitesi antropoloji alanında doktora sonrası araştırma yaptı

Kariyeri boyunca, Bunche eğitim ile güçlü bağları devam ettirmiştir 1950 yılına kadar 1928 Howard Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü başkanlığında; 1950 - 1952 Harvard Üniversitesi, New York Eğitim Kurulu (1958-1964) bir üyesi olarak görev Danışma Kurulu'nun bir üyesi olarak, Harvard Üniversitesi Uluslararası Eğitim Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi olarak (1960-1965), ve Oberlin College, Lincoln Üniversitesi ve New Lincoln Okulu mütevelli heyeti üyesi olarak

Bunche sivil haklar hareketinin her zaman aktif olmuştur Howard Üniversitesi'nde bazı Amerika'nın sosyal sistemi ve kurulan Negro kuruluşlar hem de eleştiren genç bir radikal entelektüel olarak kabul edildi, ama genel olarak ılımlı olarak düşünülmektedir Swarthmore Koleji'nde Irk İlişkileri Enstitüsü 1936 yılında yardımcı yönetmen olarak onun tecrübesi, onun birinci elden araştırma, daha önce gerçekleştirilen, o Race World View (1936) yazdı Myrdal An American Dilemma (1944) yayın sonuçlanan İsveç sosyolog, Gunnar Myrdal, yönünü altında, Amerika'da zenci Carnegie Corporation bilinen ankete katıldı O, «Siyah Kabin», bir üye Roosevelt'in yönetimi tarafından azınlık sorunları istişare edildi, Washington, DC ayrılmış barınma koşulları nedeniyle devlet asistan sekreter pozisyonu Başkan Truman'ın teklif reddedildi; yürüyüşü tarafından organize sivil haklar yol için yardım Montgomery, Alabama, 1965 yılında Martin Luther King, Jr, Ulusal Derneği'nin (NAACP) Renkli İnsanların İlerlemesi ve Kentsel Ligi eylem programları desteklenir Bunche kendini örgütleri oluşturdular değil, ne de mevcut sivil hakları örgütleri, siyasi ve idari liderlik pozisyonları hedeflemiştir Aksine, özellikle 1945 ve 1965 için yirmi yıllık bir süre boyunca, kişisel konuşmalar ve yayınlarda nüfuzunu sarf vardır O'nun mesajı net oldu: Irk önyargı unreasoned biyoloji ve antropoloji bilimsel temeli olmayan bir fenomen; «segregasyon ve demokrasinin uyumsuz» özgürlüğü ile gelen sorumlulukları kabul ederken, siyahlara eşit haklar için mücadele tutmalıdır; beyazlar olduğunu kanıtlamalıdır « demokrasi renk körü »2

Ralph Bunche kalıcı ün yaptığı hizmet, ABD hükümeti ve BM ortaya çıkar Dışişleri Bakanlığı Afrika ve İkinci Dünya Savaşı sırasında stratejik askeri önemi sömürge alanları askeri bir danışman, Bunche Stratejik Hizmetler Bürosu bir analist olarak ilk konumundan Bölümü oyunculuk şefi masasına taşındı Dışişleri Bakanlığı bağımlı Alan İşleri Ayrıca Pasifik İlişkiler Enstitüsü, Birleşmiş Milletler, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Anglo-Amerikan Karayipler Komisyonu uluslararası konferans ile bağlantılı olarak çeşitli sorumluluklar taburcu edildi

1946 yılında Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Sekreteri Trygve Lie Bunche «ödünç» ve dünya halklarının henüz özyönetim elde yoktu sorunlarının ele Birleşmiş Milletler Vesayet Bölümü'nde görevli ona yerleştirdi O zamandan beri BM ile ilişkili olmuştur

Filistin'deki Araplar ve Yahudiler arasında çatışma - 1947 Haziran 1949 Ağustos Bunche kariyerinin en önemli atama yaptı O ilk sonra BM Genel Kurulu tarafından onaylanan bölümü gerçekleştirmekle suçlanan BM Filistin Komisyonu, ana sekreteri olarak, Birleşmiş Milletler Filistin Özel Komitesi asistan olarak atandı Erken 1948 yılında bu planı düştü ve Araplar ve İsrailliler arasındaki mücadele, BM arabulucu ve onun baş yardımcısı olarak Ralph Bunche olarak atanan Kont Folke Bernadotte, özellikle de ağır oldu Dört ay sonra, 17 Eylül 1948 tarihinde, Kont Bernadotte suikaste uğradı ve Bunche Filistin BM arabulucusu hareket seçildi

Onbir ay sonra neredeyse aralıksız devam eden müzakere Bunche, İsrail ve Arap Devletleri arasında ateşkes anlaşması imza aldı

Bunche bir kahraman gibi karşılanmıştı evine döndü New York ona «kâğıt şerit» Broadway kadar geçit verdi; Los Angeles «Ralph Bunche Günü» ilan etti O, ders istekleri ile kuşatıldı NAACP tarafından 1949 yılında Spingarn Ödülü verildi, önümüzdeki üç yıl içinde otuz onursal derece verildi, ve 1950 Nobel Barış Ödülü

Bunche BM için hala çalışıyor 1955 - 1967 yılları arasında Özel Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı olarak görev yaptı ve 1968 yılından bu yana müsteşar genel olmuştur Bu yıllarda birçok özel atamaları almıştır Savaş, 1960 yılında Kongo'da patlak verdiğinde, Dag Hammarskjöld BM Genel Sekreteri, BM taahhütlerini denetlemek için kendi özel temsilcisi olarak atadı O, Kıbrıs, Keşmir, ve Yemen omuzlu analog görevleri vardır

Bunche BM'nin uluslararası krizlere müdahale bir görüşmeci yanıtlarken, «Birleşmiş Milletler Milletler Cemiyeti'ne yoksun olduğu cesaret edemediği adım ve mücadele gördüm vızıltı» belirtti 3 Ralph Bunche bu courage4 bir kısmını temin etti

Alıntı Yaparak Cevapla