Yalnız Mesajı Göster

Doris Lessing Hayatı

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Doris Lessing Hayatı

Bu bir halk hak ettiği hükümet aldığını söyledi, ama ben Zimbabve doğru olduğunu düşünmüyorum Ve kitaplar için bu saygı ve açlık, Mugabe rejimi değil, ama önce bir beyazlar geldiğini unutmamalıyız Bu şaşırtıcı bir olaydır, kitaplar için bu açlık ve aşağı Kenya dan Cape of Good Hope her yerde görülebilir

Imkansız bir gerçektir Bu bağlantılar: sazdan, neredeyse bir çamur kulübe ne kadar getirildi Bu tür evin her yerde, her zaman inşa edilen sazlar veya çim, uygun çamur, duvarlar için direkleri vardır olmuştur Sakson örneğin İngiltere Ben büyüdüm, başka birinin yanındaki dört oda vardı ve bu kitap doluydu Ailem İngiltere'den Afrika kitap almak, ama annem, onun çocuklar için İngiltere'ye yazılan kitaplarını sipariş vermedi Kitaplar büyük kahverengi kağıt parsel geldi ve benim genç yaşam sevinci vardı Bir çamur kulübe, ama kitap dolu

Bugün bile, uzatılmış çamur kulübe sadece bizim aile gibi, elektrik ya da akan su olmayabilir bir köyde yaşayan insanların mektuplar alıyorum Yaşadığı evin aynı tür ettik çünkü "diyorlar," Ben de bir yazar olacaktır "

Ama burada hiç zorluk?

Yazma, yazarlar, kitaplar evlerin çıkıp yok

Boşluk vardır Zorluk yoktur

En son ödül aldı bazı konuşmalar bakarak edilmiştir Muhteşem Pamuk alın Babasının 500 kitap vardı dedi Yeteneği hava çıkıp vermedi, o büyük geleneği ile bağlanmıştır

VS alın Naipaul O Hint Vedalar ailesinin bellek arkasında yakın olduğunu bahseder Babası, onu yazmaya teşvik etti ve İngiltere'ye döndüğümde o British Library ziyaret edecekti Bu yüzden büyük bir gelenek oldu

John Coetzee atalım O sadece büyük bir gelenek yakın değildi, o geleneği: Cape Town edebiyat öğretti Ve ben asla bu harika cesur, cesur bir zihin tarafından öğretilen onun sınıfları biri olduğunu ne kadar üzgünüm

Edebiyat yapmak için, yazmak için, kütüphaneler, kitaplar, Geleneğin ile yakın bir bağlantısı olması gerekir

Zimbabve, Siyah yazar bir arkadaşım var O reçel kavanozları, korunmuş meyve kutuların üzerine etiket üzerindeki etiketleri okumak için kendini öğretti O, kırsal siyahlar için bir alan aracılığıyla tahrik bir alanda büyüdüm Toprak, kum ve çakıl, düşük seyrek çalılar vardır Kulübelerde yoksul, daha iyi off-bakım kulübeleri gibi bir şey Bir okul, ama biri gibi tanımlanmıştır O bir çöp yığını atılan çocukların ansiklopedi bulundu ve bu kendini öğretti

1980 yılında Bağımsızlık, gerçekten Zimbabve iyi yazarlar bir grup, ötücü kuşlar bir yuva vardı Misyonu okullar, daha iyi okullar - beyazlar altında, eski Güney Rodezya yetiştirilen edildi Yazarlar Zimbabve yapılmaz Değil kolay değil, Mugabe altında

Tüm yazarlar olma yazarları şöyle dursun, okur-yazarlık zor bir yol gitti Ben reçel kavanozları ve atılır ansiklopediler nadir değildir baskılı etiketler okuma öğrenme söyleyebilirim Overworked bir anne, yiyecek ve giyecek için bir mücadele ve biz bunların ötesinde eğitim standartları için açlık çok çocuklu kulübelerde yaşayan insanlar hakkında konuşurken

Ancak bu zorluklara rağmen, yazarlar ortaya çıktı Ve ayrıca, Zimbabve daha az bir yüz yıl önce fethedilen olduğunu hatırlamak gerekir Bu insanların dedesi öykü anlatanlar sözlü geleneği çalışan olabilir Bir ya da iki kuşak geçti ve hatırlanacak hikayeleri geçiş kitaplara, baskı vardı Ne bir başarı

Kitaplar, kelimenin tam anlamıyla, çöp yığınları ve beyaz adam dünyanın detritus ele geçirmişlerdir Ama kağıt bir demet bir şey, çok başka bir yayımlanmış bir kitap Afrika'da yayın sahne bana gönderilen birden fazla hesap vardı Kuzey Afrika, farklı gelenek gibi bir yayın sahne konuşmak daha ayrıcalıklı yerlere bile olasılıklar bir rüya

Burada yazılı hiçbir kitap, yayıncılar olmadığı için bunu yapamadı yazarlar hakkında konuşuyorum Duyulmamış Sesler Bu yetenek, potansiyel, bu büyük atık tahmin etmek mümkün değildir Ama, bir yayıncı, bir ilerleme, cesaret isteyen bir kitap oluşturma bu aşamada bile önce, başka bir şey eksik var

Yazarlar sık ​​sık sorulur, nasıl yazabilirim? Bir kelime işlemci ile? bir elektrikli daktilo? tüyü? el yazısıyla? Ama temel soru, "yazdığınızda sizi çevreleyen bir alan, bu boş alan var mı?" Ilham - Bu alana, ilgi, dinleme bir form gibi, kelimeler, karakterler konuşacak bir deyişle, fikirler gelecektir

Bir yazar bu boşluk bulamazsa, daha sonra şiir ve hikayeleri ölü olabilir

Yazarların birbirleriyle konuşurken, ne tartışıp, bu hayali uzay, bu başka bir zaman yapmak için her zaman "Buldum mı? Hızlı tutarak musunuz?"

Şimdi görünüşte çok farklı bir sahne atlamak Biz, büyük şehirlerinden biri olan Londra'da Yeni bir yazar yoktur Biz alaycı bir bilgi almak, o iyi görünümlü mı? Bu karizmatik bir adam, ne olur? Yakışıklı? Biz şaka ama bu bir şaka değildir

Bulmak Bu yeni muhtemelen çok para göz önüne alındığında, alkışlanan Paparazzi kötü kulaklarını uğultu başlar Onlar, şölen haline getirdiği, övülen, dünya hakkında çırpılmış Tüm gördük Bize eskileri, gerçekten neler olup bittiğini hiçbir fikri kimin, bu acemi için üzgünüz

O, o mutluluk, gurur

Ama bir yıllık süre içinde o ne düşündüğünü soruyoruz - Ben bunları duydum: "Bu, başıma olabilirdi kötü bir şeydir," diyorlar

Bazı kadar kamuoyuna yeni yazarların tekrar yazılı, yazılı ya da onlar ne istediğini değil, anlamına geliyordu

Ve biz, eskileri, bu masum kulaklarına fısıldamak için istiyorum "Eğer hala alan var mı? Rüya ruh, kendi seslerini konuşmak kendi ve gerekli yerde, yalnız, Ah, tutunmak, gitmesine izin vermeyin"

Aklım Afrika'nın muhteşem anılarını canlandırmak ve istediğiniz zaman bakabilirsiniz Nasıl bu gün batımı, altın ve turuncu, mor ve akşam gökyüzünde yayılıyor Kalahari aromatik çalılar kelebekler ve kelebekler ve arılar hakkında? Veya, soluk çimenlik Zambesi hakkında darting Afrika'nın tüm kuşlar, koyu ve parlak su kıyısında oturuyor Evet, filler, zürafalar, aslanlar ve geri kalanı, bol olanlar vardı, ama nasıl geceleri gökyüzü, hala kirlenmemiş, siyah ve huzursuz yıldız dolu, harika

Diğer anıları da vardır Afrikalı genç bir adam, o onun olması umut duran, gözyaşları içinde, belki de on sekiz "kütüphane" Onun kütüphanesi kitap olduğunu görünce bir ziyaret Amerikan, bir sandık gönderdi Genç adam saygıyla, her biri dışarı alınmış ve plastik sarılı vardı "Ama," diyoruz, "bu kitapları mutlaka okunması gereken gönderildi?" "Hayır," diye yanıt, "kirli olsun, ve bir daha nerede olacak?"

Bu genç adam, bize öğretim kılavuzları olarak kullanmak üzere İngiltere'ye onu kitap göndermek istiyor

"Ben sadece dört yıl kıdemli okul," diyor, "ama onlar öğretmek öğretti"

Tahtaya bile hiçbir ders kitapları, bir tebeşir değil vardı bir okulda öğretmen nerede gördük O ilahi, toz içinde hareket eden taşlar ile kendi sınıfında 6-18 yaşındakilerin öğretti "İki kere iki " ve benzerleri Ben de güneş yendi ve toz swirled ise onu, bir sopa ile kir harfleri çizilmeye ABC öğretmek görülen ders kitapları, alıştırma kitapları, Bıros, eksik, belki de bir kız değil, daha yirmi daha gördük

Üçüncü Dünya'nın her yerinde, Afrika'da eğitim için büyük bir açlık tanık, ya da biz, dünya çocukları için bir eğitim almak için uzun ebeveynlerin yoksulluk onları alacak parçalar arama ne olursa olsun

Ben kötü kuraklığın bir zamanda, fakir bir bölge, bir Hint deposunda duran, Güney Afrika'da bir yerde kendinizi hayal etmek istiyorum Her tür için bir kap su, çoğunlukla insanlar, kadınlar bir çizgi vardır Bu mağaza kasabasında her öğleden sonra bir baslatilacaktir değerli su alır, ve buradaki insanların bekleyin

Hint tezgahın üzerine basılı ellerini topuklu duruyor ve o siyah bir kadın, bir wadge bir kitap yırtık varmış gibi görünüyor kağıt üzerinde bükme izliyor O Anna Karenin okuyor

O, yavaş okuma söylerken Zor bir kitap görünüyor Bu iki küçük çocuk bacaklarını tutarak ile genç bir kadın Hamile Beyaz olması gereken genç kadının başörtüsü, sarı toz, çünkü Hint, sıkıntılı Toz göğüsleri arasında ve kucağında yatıyor

Alıntı Yaparak Cevapla