Yalnız Mesajı Göster

Donald J. Cram Hayatı

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Donald J. Cram Hayatı

Süreleri ve çevre kimyasal araştırma kırk altı yıl boyunca bana çok iyi olmuştur Fiziksel, organik ve biyokimya entegre olan bir dönemde mesleğe girmiş, kimyasal yapıları yeni spektroskopik pencereler açılıyor, UCLA, güzel ve yeni bir üniversite kampüsünde, il büyüyen dünya standartlarında bir kurum iken, 200'den fazla ortak çalışanlar bana birçok hataları ve bazı zafer zevkleri sefaletine paylaştılar Onların kariyerleri benim en güzel anıt Benim vatandaşlarının kendi karakter zorunlu olmadan araştırma desteklemiştir Jean Tuna Cram, benim ilk eşi olarak, 1968-1940 kariyer için feda etmiştir , Ikinci eşi Dr Jane Maxwell Cram esirgememek ama ilham söz ötesinde yollarını eleştirmeni ve araştırma stratejist, folyo gibi davrandı

Arthur C, Organik Kimya Seçkin Başarı Ödülü Cope; ve Sentetik Organik Kimya, Organik Kimya Roger Adams Ödülü Yaratıcı Çalışma: Benim diğer bilim adamları cömertçe araştırma programı, üç American Chemical Society ödülle onurlandırıldı var Aynı toplum Yerel bölümler bana Willard Gibbs ve Tolman Madalya ile ödüllendirildi Yıl 1974 Kaliforniya Bilim Adamı olmak için, National Academy of Science (1961) üyeliğine seçildi ve 1976 Kimya Öğretim Görevlisi ve Kraliyet Kimya Enstitüsü (İngiltere) madalyalı 1977 yılında İsveç Uppsala Üniversitesi Fahri Doktor derecesi verildi ve 1983 yılında University of Southern California'da benzer bir

Organik kimya öğretimi doğrudan katkıda bulunmuştur lisans öğrencileri ve dolaylı olarak yaklaşık 12000, üç ders kitapları yazarak: Organik Kimya (GS Hammond; On iki dile çevrilen), Organik Kimya (DH Richards ve GS Hammond ile Elemanları; üç çeviriler), Organik Kimya Özü (JM Cram; bir çeviri), artı monografi, "Carbanion Kimya Temelleri" (bir çeviri) Ben kayak ve surfboarding, tenis oynamak ve benim şarkı halk şarkıları eşliğinde gitar çalmaya keyfini çıkarın 68 yıl yaşta Nobel Ödülü ödül benim araştırma kariyer yönlendirme yerine geliştirmek için ideal bir zaman oldu

Kimya Nobel Ödülü (1987), bu onuru almak benim hayat derin etkisi paylaşılan bu yana geçen dört yıl içinde En önemlisi, 50 yıl araştırma yapan benim en heyecan verici sonuçlar elde etmek için bana izin Ödülü yeterince yıl kariyer genişletmiştir Ödülü de benim deneyimleri yelpazesini genişletti, en ilginç ve eğitici olmuştur Son olarak, organik kimya moleküler tanıma araştırma alanında Nobel Ödülü kabul edilmesi büyük bir ivme kazanmıştır Araştırma sonuçları, organik kimyasal araştırma yürüten sevinçleri bilenler onurlandıran için bir araç olarak seçilmiştir minnettarım

Les Prix Nobel Nobel ödülleri 1987, Editör Wilhelm Odelberg, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1988

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

Daha güncel biyografik bilgi için, bkz:

Tasarım itibaren Discovery Cram, Donald J Oxford University Press, Oxford, 2001

Donald J Cram 17 Haziran 2001 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla