Prof. Dr. Sinsi
|
Edwin G. Krebs Hayatı
Tıp fakültesi yaş, 1940-1943, savaş yıllarında vardı ve ben bir tıp öğrencisi olarak biraz araştırma yaptım rağmen, temel kaygısı, silahlı kuvvetlerde hizmet verebilecek bir doktor olma Kimse savaş ne kadar sürecek biliyordu ve hemen endişeleri savaş çabalarının bir parçası olan Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra on sekiz ay ikamet eğitim St Louis Barnes Hastanesi iç hastalıkları, daha sonra donanma tıbbi bir ofis olarak aktif görev gitti Savaş sona erdi ve böylece hayatımın herhangi bir pratik anlamda aktif tıp eğitimi hangi dönemde yaptı Ben mutlu pratik ilaç olurdu ama bu değildi inanıyorum
1946 yılında Deniz Kuvvetleri taburcu olduktan sonra, ikamet devam eden ve akademik bir dahiliyeci olma fikri ile St Louis döndü Ancak, hemen benim sıram hastane işine geri almak için beklemek zorunda olacağını belirginlik kazandı ve geçici sırasında bir temel bilimler bölümünde eğitim, tıp profesörü Dr WB Wood, tarafından tavsiye edildi Çünkü kimya benim arka plan, ben bunun için biyokimya seçti ve post-doktora öğrencisi olarak Dr Carl ve Gerty Cori tarafından kabul şanslıydı Ben tavşan kas fosforilaz protamin etkileşimi inceledi ve bu süre boyunca kendi laboratuvar, iki yıl sonra, ben bu yüzden dahili tıp dönmeden ziyade bu alanda kalmaya karar verdiğini biyokimya ile aşık oldu Yine, ben, üniversitede üst düzey bir zaman olduğu gibi çok tatmin edici laboratuar deneyimine bulmuştu
Donanmanın aktif görev iken, benim gemi Seattle içine koymuştu, ve ben, şehrin güzelliğinden etkilendim Yani 1948 yılında, biyokimya asistan profesör olarak oraya gitmek için bir fırsat varken, ben şans atladı Biyokimya başarılı olmak için benim yeteneği oldukça belirsiz olduğundan, ancak, ben kötü, ben her zaman olabilir kötü geldi ki, usulüne uygun olarak lisanslı ve Washington Eyaleti kayıtlı olduğu belli "muayenehane açmak " Ne mutlu ki, işler oldukça iyi birlikte gitmek gibi görünüyordu ve bu sigorta poliçesi kullanmak için gerekli bulamadı
1950 yılında, Hans Neurath Washington Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı ilk kalıcı başkanı oldu ve ülkenin en önemli bölümlerinden biri olmaya ne inşa etmeye başladı Bölümde vurgu, protein kimyası ve enzimoloji, ve bu bir araştırma alanını geliştirmek ve takip etmek mükemmel bir ortam sağlanmıştır Ed Fischer Bölümü katıldı beş yıl boyunca Seattle olmuştu Ed patates fosforilaz deneyim onun yüksek lisans öğrencisi gün boyunca vardı ve daha önce de belirttiğimiz gibi, St Louis memeli iskelet kas fosforilaz aşina olmuştu Birlikte 5'-AMP fosforilaz b bir aktivatör olarak görev yaptı, hangi mekanizma belirlemek olup olmadığını görmek için karar verdi Biz bu sorunu çözmek vermedi, ancak çalışmakla evirtimi fosforilaz iki formlarının yer aldığı moleküler mekanizma keşfettiler olmak üzere, geri dönüşümlü protein fosforilasyon Benzer çalışmalar, yaklaşık olarak aynı zamanda karaciğer fosforilaz fosforilaz bir oluşum içinde yer olduğunu gösterdi siklik AMP, hormon eylem ikinci haberci keşfetti Earl Sutherland laboratuvar yürütülen ediliyordu Bir kaç yıl geri dönüşümlü protein fosforilasyon sayısız hücresel proteinlerin etkileyen genel bir süreç olduğu belirgin hale gelmiştir önce geçmesi için
Ed Fischer ve protein fosforilasyon çalışmalarının ilk yıllarında, hatta diğer bir ders vermek için terk etmek zorunda kaldı günün deneme taşıyabilen noktasına çok yakın birlikte çalıştık Daha sonra, her alanda geliştirilen merkezi sorunu ile ilgili kendi özel alanlarında yoğunlaştı Benim kendi projelerinin bir tepki b fosforilaz teşvik siklik AMP eylem moleküler mekanizma ile ilgili oldu Bu sonuçta benim doktora sonrası arkadaşlarının bir Donal A Walsh tarafından siklik AMP bağımlı protein kinaz bulma ile çözüldü Bu keşif, 1968 yılında Washington Üniversitesi'nde terketmeden hemen önce gerçekleşti
Benim araştırma tarafından sağlanan motivasyon ek olarak, ben de öğretim çıkarları ve idarenin çeşitli yönlerini motive oldu Bu çıkarları bir bölüm başkanı olmak için üzerime düşeni bir arzu ve ben yeni bir tıp okulu, 1960'lı yılların sonlarına doğru şekillenmekte olan Davis Kaliforniya Üniversitesi kendini takdim fırsatı çekmiştir Biyolojik Kimya Bölümü kurucu başkanı olarak oraya gitti ve 1968 yılında sekiz yıllık bir süre kaldı Ancak, 1977 yılında Washington Üniversitesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak döndü Her yerde, iyi bir öğretim üyelerinin seçimi için başkan başlıca rol izlenmiş ve ben her yerde benim çabaların sonuçları gurur duyuyorum Bu başkanlıkları diğer yönlerini de ilgili kurumların gelişiminde meslektaşları ile etkileşim özellikle fırsat ödüllendirici
Sonunda kaydettiğiniz bu otobiyografik kroki, önemli bir bölümü, ailem ile ilgilidir Baykal Hastanesi ikamet yıl boyunca, Washington Üniversitesi'nde bir öğrenci hemşire eşim, Deedy, araya geldi Deniz Kuvvetleri hizmet sol kısa bir süre önce, 1945 yılında evlendiler Biz üç çocuk, Sally, Robert ve Martha vardı ve şimdi beş torunu var Karım hemşirelik derecesini tamamladıktan sonra kendi hayatına son verdi, ama benim kendi bana destek sürekli ve önemli bir kaynak olmuştur Biz hayatımızın önemli kararlar paylaşılan ve benim kariyer onu sürekli yardım için değil, aynı zamanda hayatın diğer önemli yönleri olduğunu bana farkında tutmak değil, ben çok ona borçlu hissediyorum
Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 1992, Editör Frängsmyr, [Nobel Vakfı], Stockholm, 1993 Tore
Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir
Edwin G Krebs 21 Aralık 2009 tarihinde vefat etti
|