Yalnız Mesajı Göster

Merton H. Miller Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Merton H. Miller Hayatı

Merton H Miller

Ben, Mayıs 16, 1923, Joel ve Sylvia Miller tek çocuğu Boston, Massachusetts'de doğdu Babam, bir avukat, Harvard Üniversitesi (AB 1916) mezun oldu ve bu bir açıdan, en azından, ben (AB, magna cum laude, 1944 Sınıf) 1940 yılında Harvard giren ve 1943 yılında mezun oldu, onun ayak izlerini takip Benim ana faiz Ancak, ekonomi, değil hukuk oldu Benim üniversite sınıf arkadaşlarından biri, - aslında tanıtım anket dersin aynı bölümde, Ekonomi - Robert M Solow, 1987 İktisat ödülü sahibi oldu

Savaş yıllarında, daha sonra, Federal Rezerv Sistemi Yönetim Kurulu Araştırma ve İstatistik Bölümü, ABD Hazine Bakanlığı Araştırma ve Vergi Bölümü ilk kez bir ekonomist olarak çalıştı 1949 yılında, ben okulu mezunu dönmek için karar verdi ve Fritz Machlup sonra onun küçük önde gelen bir üyesi olması nedeniyle öncelikle Baltimore Johns Hopkins Üniversitesi seçti, ama çok seçkin öğretim

Hopkins 1952 yılında doktorasını aldıktan sonra ilk akademik atama 1952-1953, London School of Economics Görevlisi ziyaret edildi Oradan Lisansüstü Okulu Endüstriyel Yönetim, araştırma odaklı ABD işletme okulları yeni bir dalga ilk ve en etkili olan Carnegie Institute of Technology (Carnegie-Mellon Üniversitesi) gitti Carnegie benim meslektaşları arasında Herbert Simon (Ekonomi Ödülü sahibi 1978) ve Franco Modigliani (Ekonomi Ödülü sahibi 1985) Modigliani ve ben, 1958 yılında şirket finans bizim ortak M & M kağıtları ilk yayınlanan ve 1960 ortalarında birkaç sonraki olanları içine kadar iyi işbirliği yaptı

1961 yılında, 1966-1967 döneminde Belçika'daki Leuven Üniversitesi'nde bir yıl Ziyaret profesörlük dışında beri olan Chicago Üniversitesi Graduate School of Business Carnegie bıraktı Şu anda Robert R McCormick Üstün Hizmet Profesör, Chicago Ticaret Kurulu halka açık bir yönetmen olunca benim işim en erken 1980 yılına kadar kurumsal finansman odaklanmış devam etti: Chicago, az O zamandan beri araştırma alanları, finansal hizmetler sektöründe ekonomik ve yasal sorunlara karşı güçlü bir değiştirdi ve özellikle menkul ve seçenekleri değişim Şu anda, 19-20 Ekim, 1987 Crash post-mortem yapmak için daha önce özel akademik panel Başkanı olarak görev yapmış olan Chicago Ticaret Borsası'nda halka açık bir yönetmen olarak hizmet vermekteyiz

Ben çok arkadaşım Chicago ödüllü, Milton Friedman (1976), Theodore Schultz (1979) ve George Stigler (1982) geleneği, serbest piyasa çözümleri ekonomik sorunlara bir aktivist destekçisi olmaya devam etmektedir

Benim ilk eşi Eleanor, benim daha sonra 3 genç kız annesi, 1969 yılında zamansız ölümü, ağır bir kişisel bir darbe oldu

Alıntı Yaparak Cevapla