Prof. Dr. Sinsi
|
Ferid Murad Hayatı
Tıp veya farmakoloji ve endüstriyel pozisyonları başkanı olarak ülke çapında birçok üniversite pozisyonlarda baktıktan sonra, Temmuz 1981 yılında Stanford, Stanford bağlı hastane Palo Alto Gaziler Hastanesi Tıp Şefi olarak devam etmeye karar verdik Ben, tıp ve farmakoloji profesörü ve tıp doçent başkanı oldu Biyolojik etkileri olan nitrik oksit ilk deneyler yürüttü Virginia Üniversitesi'nde birçok arkadaş ve arkadaşları terk etmek zor iken, bu heyecan verici bir fırsat Stanford Üniversitesi'nde aşağı açılmıyor olabilir Ken Melmon tıp başkanı ve birlikte ilk üç yıl içinde 30 yeni genç fakülte hakkında işe Büyük idari ve klinik eğitim taleplerine rağmen, ben yaklaşık 15 öğrenci, arkadaşlarının ve personel ile büyük ve verimli bir laboratuar denetlemek devam etti Stajyerler, tüm dünyada bizim laboratuar gelmeye devam etti Bazı öğrenciler ve arkadaşlarının daha sonra tıp fakültesine gitti ve ihtisaslarını tamamladıktan sonra kurumların bir dizi, çok üretken bir doktor bilim adamı haline gelmiştir
Stanford Tıp (1986-88) Başkan Vekili olarak çalıştıktan sonra, ufukta yönetilen sağlık ve hasta bakımı, eğitim ve araştırma üzerindeki olası etkileri hakkında endişe haline geldi Abbott Laboratories, bir Başkan Yardımcısı olmak için ayrıldı Çeşitli endüstriyel pozisyonları düşündükten sonra, ben çünkü başkanı Jack Schuler, aynı zamanda büyük bir vizyonu vardı Stanford Üniversitesi'nden MBA derecesine sahip bir satış ve pazarlama kişi öncelikle Abbott seçti Birlikte birçok iş prensipleri bana öğretti ve ben ilaç keşfi ve gelişimi hakkında kendisine öğrettiği gibi iyi çalıştı Abbott kaynakları, bilimsel personel, enstrümantasyon ve başlangıçta sınırsız bir araştırma bütçesi gibi görünüyordu erişim keyif aldım Sonunda bir tane yeterli kaynaklara sahip bir yeni tedaviler için önemli hastalıkların görünüyor asla öğrendim; pahalı bir girişim Bununla birlikte, ilaç keşif ve geliştirme programları yönlendiren dört yıl birçok yeni ilaç hedefleri keşfetmek mümkün ve biz, çeşitli hastalıklar için klinik denemeler için 24 yeni bileşikler hakkında ileri getirdi Ben iki NIH hibe, nitrik oksit ve siklik GMP benimle çalışma arkadaşlarının ve yaklaşık 20 bilim adamı için bazı dış finansman ile çok verimli bir laboratuvar yaratmaya devam etmektedir Ben kurumsal bir subay, başkan yardımcısı ve aynı zamanda dünya çapında pek çok endüstriyel işbirlikleri nezaret bu yana idari taleplerine ve yolculuk önemli 1500 bilim adamı ve personel hakkında denetlenmesi Abbott sol ve muhtemelen iş deneyimi artı şirket tarafından gerekli periyodik yönetim kursları MBA eşdeğer kazandı Abbott benim gelişinden önce şirket doktora sonrası arkadaşlarının ya da okul dışı fon vardı Ayrıldığında yaklaşık $ 3,5 değirmen vardı ekstramural hibe desteği ve ilaç araştırmalarında yaklaşık 35 arkadaşlarının yılda Ne yazık ki, Abbott, üst düzey yönetimin yeniden düzenlenmesi ve benim iş rol modelleri terk etmeleri istendi Abbott üst düzey bilim adamı olarak ben kendimi, üst yönetim, pazarlama personeli ve bilim adamları arasında sıkışmış ve araştırma programları ile ilgili kararlar sürekli savunan bulundu Benim görüşüme göre, yeterli tedavisi olmayan hastalıklar için yeni tedavilerin geliştirilmesine için sık sık yanlış kararlar bana önemli pazarlama baskısı her zaman vardı
1993 yılında kurucusu, yeni bir biyoteknoloji şirketi, Moleküler Geriatri Corporation Başkanı ve CEO'su Abbott bıraktı Planı yoğun araştırma tabanlı bir başka biyoteknoloji şirketi oluşturmak için Ne yazık ki, benim yatırım bankacısı para tutarlar kaldırdı söz verdi ve sonunda onun yararlanarak taktikleri ile büyük bir kişisel servet kaybetti Ben kendimi ayakta tutmak ve şirket faturaları ödemek için yatırımcı ve ortaklar bulmak için dünya etrafında atlama bulundu Büyük bir ilaç şirketi ve bir özel şirket olarak biraz daha fazla finansman ile bir ortaklık sonra, umarım daha akıllıca akademisyenler, yeniden katılmak için ayrıldı
Başkan Yardımcısı bir düşündükten sonra, Dean pozisyonları ve Başkanlıkları, ben bu pozisyonlar muhtemelen tamamen laboratuvar, arkadaşlarının ve öğrenciler, veremeyeceklerini şeyler beni kaldırmak istiyorsunuz olduğunu fark etti Nisan 1997 yılında, ben, Texas-Houston ilk başkanı yeni kombine Temel Bilim Dalı, Integrative Biyoloji, Farmakoloji ve Fizyoloji Üniversitesi oldu Ben de yeni bir departman ve tıp arasındaki ortaklaşa Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı yaratıyor Ben aktif bir temel ve klinik araştırma programı devam etmeyi planlıyoruz ve klinik tıp ve öğretim tekrar katılacak Böylece, tam bir daire gelmiş Ben akademik eleman tekrar geri ve onu seviyorum Ben de bazı iş maceraları devam ediyor ve ben de zevk ve kazançlı hobileri olarak görmek benim girişimcilik becerileri, alanları egzersiz bekliyoruz Akademik tıp ve parlak genç öğrenci ve akademisyenleri özgürlüğü ve entelektüel çevre benim için heyecan verici ve bir günlük sevinç Sonuçta, ben, bir gün, "sıfır iki Nobels" anlatmak için Ron Delismon umuyoruz
Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 1998, Editör, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1999 Frängsmyr Tore
Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir
Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1998
Lahikası, Eylül 2005
Nitrik oksit ve siklik GMP ile benim iş için Fizyoloji ve Tıp dalında Nobel Ödülü alan bu yana yedi yıl geçti Yaşam son derece meşgul olmuştur - Houston, Texas Üniversitesi'nde Bütünleştirici Biyoloji ve Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak devam etmiştir Ben, altı yeni, genç, fakülte işe alım bölümün genişletilmiş, ancak bazı Dişhekimliği Fakültesi öğretim Diş Okulu bazılarını birleştirmek için bize katıldı kadar departmanında bazı emeklilikler ve aynı boyutta bir ölüm hakkında bize tuttu
Benim laboratuvar, son 25 yılda her zamanki boyutu yaklaşık 15 ila 18 bilim adamı ile çok aktif olmuştur Kendimizi çözünür guanil siklaz düzenlemesi alanında ve adresi yeni zor sorular kurşun, nitrik oksit ve siklik GMP fare rolünü sürdürmek için bazı yeni yönler, nitrik oksit ve siklik GMP ile araştırma ilgi Bazı yönlendirme bulundu ve insan embriyonik kök hücre proliferasyonu ve farklılaşması
Araştırma hibe başvuruları ve destek her zaman bir sinir ve zaman alıcı bir süreç olsa da, çeşitli vakıf ve bağışçılar cömertçe çalışmalarımızı desteklenen ve cömertçe donatılmış bir sandalye ile sağladı Bu esnek ve ihtiyari araştırma fonlarının en bazı araştırma fikirleri takip veya başka bir olağanüstü genç bilim adamı ve stajyer kabul etmek takdir edilmiştir
Iş dünyası gibi akademik dünyada sıralar inceleme ve uyumluluk katmanları ile ilgilenmektedir Kağıt işi muhtemelen üç kat arttı, Stanford Üniversitesi Tıp Başkanı olarak olduğunu Kliniğimizde bilim adamlarının sayısı yaklaşık bir buçuk E-posta geliştiricileri çok kağıt ve ağaçları yok ve benim zaman saat ve saat israf ibret olmalıdır Üniversiteye herkes genellikle kısa bir işe yaramaz mesaj takip adresleri dört sayfa sonra, bana e-posta kopya göndermek zorunda hissediyor gibi görünüyor Belki de tüm çalışanların maaş indirimleri sonuçları aştığı takdirde, e-postaların bazı yıllık tahsis tahsis edilmelidir
Nobel Ödülü kısa bir süre sonra, ben de kabul Moleküler Tıp Enstitüsü Müdürü olmak için istendi Son sekiz yıldır Üniversitesi'nde iki Anabilim Dalı Başkanı ve Enstitü Müdürü gibi üst düzey pozisyonlarda, normalde her bir tam zamanlı pozisyonlarını gerçekleştirdik Virginia Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Abbott Laboratories, ben de aynı anda iki pozisyonlarında Bu belki de benim işkolik eğilimleri nedeniyle
Enstitü Müdürü olmak da bana önemli bir bina ve işe alma fırsatı sağladı 200 milyon dolarlık kampanya yükselterek önemli bir fon meşgul Üniversitesi Rektörü ikna etmeye başardı Yaklaşık yarısı yeni araştırma Enstitüsü 230,000 metrekarelik bir bina ve yeni fakülte ve bilim adamları işe diğer yarısı inşa etmek için kullanılmıştır Teksas eyaletinde, Houston toplum ve yerel vakıflar, en cömert olup, 2006 yılı ortalarında yeni bir araştırma binaya hareket edilecektir Biz önümüzdeki 3-5 yıl içinde 30 ila 40 yeni fakülte, ayrıca araştırma personel ve stajyerler işe bekliyoruz Biz bilim adamları mevcut üçlü bekliyoruz
Son yedi yıl içinde bir çok zaman alıcı bir aktivite, seyahat ve ders olmuştur Ben son yedi yıl içinde 35 ila 40 ülke ile ilgili ziyaret ve yılda yaklaşık 100 000 ila 150 000 kilometre seyahat ettim Dünyadaki her türlü toplantı ve etkinlikler, konferanslar, bilimsel toplantılar, üniversite seminerlere katılmak, binalar, hastaneler, şirketler ve hükümetler, vb için danışın adamak davet duyuyorum   Görünen o ki, Nobel Ödülü aldıktan otomatik olarak tüm konular, alanlar ve disiplinler bir uzman olduğu varsayılır
|