| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Horst L. Störmer Hayatı 

Horst L
  Störmer 
 Almanya'da Frankfurt bölgesel bir hastanede 6 Nisan 1949 tarihinde doğdu am Main
  Göbek kordonu benim boynuna iki kez sıkıca sarılmış olması, ilk doğan oğlu, ruh sağlığı için anne babamın korkusu yavaş yavaş yatıştı  
 Benim atalarım bölgedeki çiftçiler, han-bakıcılarının, demirciler, marangozlar ve alışveriş kalecilerden olmuştu
  Annem, bir ilköğretim okulu öğretmeni, ve babam, bir çıraklık bitmiş olması, yıkıcı bir savaşın kısa bir süre sonra, önceki yıl boyunca evli olmuştu  Sprendlingen babamın ev kasabasında iç dekorasyon için bir mağaza açılması, bir varlık oluşturmak ve aynı zamanda bir aile kurmak için çalışıyorlardı  On sekiz ay sonra bir kardeşi, Heinz, göbek komplikasyon olmadan doğdu  
 Sprendlingen Dreieich, Frankfurt hemen güneyinde bir parçası, bugün, yaklaşık 15
  000 nüfuslu bir kasaba  Ben ailem ile birlikte, ahır ve depo ve mağaza çevresindeki büyük bir avluya sahip iki evlerde yaşamış, dört amcalar ve teyzeler, uzun bir aile daire büyüdü  Bu grup her zaman arkadaşlar bir kalabalık tarafından uzatıldı - kuzenlerinden büyüyen iki erkek çocuklar için ideal bir oyun oldu  , Perde rayları mermerler için hurda, zemin kaplaması ve karmaşık yarış pistlerinde ayrıntılı şövalye zırhı bina hendekleri ve köprüler, dükkan ambalaj malzemesi karton çadır, büyük kumdan kaleler oluşturulması düşkün çocukluk anıları kalır  
 Ben üç yaşındayken anaokuluna başladı ve kısa süre sonra ağabeyim katıldı oldu
  Anaokulu oyuncak yapıtaşlarının görünüşte sınırsız miktarda bana hayran olmalı ve yakında biraz kurulması baş mimarı oldu  Okul, altı, memleketim çevreleyen alanları ve bina onlarca "Ausschneidebögen" adresinden ayrıntılı karton model gemi ve uçaklar hakkında dolaşım mutlu bir zaman, bizim bahçesinde futbol oynayarak öğleden sonra tamamlanır  
 Anne babamın zihninde oğulları mümkün olan en iyi eğitim alacağı bir şüphe yoktu
  Benim ataların hiçbiri liseden mezun olmasına rağmen, annem ve babam, toplumsal ilerleme için bir araç olarak, son derece iyi bir eğitim esası kabul  Kendi değer sistemi bilgi her zaman zenginlik üst sıradadır, hem de olası bir tesadüfi evlilik reddetme olmasa da  "Gymnasium", on yaşında girmek için bir test geçen gereklidir  Kabul ettim ve sonra komşu kasaba Neu Isenburg "Goethe Gymnasium", beş km, sekiz yıl boyunca her şekilde çevrildi  
 Jimnastik sert oldu
  Ben özellikle iyi bir öğrenci değildi  Matematik ve fen bilimleri sevdi, ama ben ancak tarafından kazınarak, Almanca ve İngilizce ve Fransızca  Bu konularda da bir "F" Alma her zaman başımın üstünde yükseliyordu ve bir seviye tekrarlamak zorunda eşiğine bir yıl bana çok tuttu  Neyse ki iyi bir notu ile başka bir konuda kötü bir not dengeleme, "Ausgleich" vardı  Matematik ve daha sonra fizik tekrarı performans olmadan beni okuldan aldı  50 m dash bir okul şampiyonluğunu kazandı Ben de, özellikle atletizm, spor sivrildi  Ama spor "Ausgleich" için kullanılan olamazdı  
 Bir öğretmen Sayın Nick, göze çarpıyordu
  O matematik ve fizik dersleri verdi  Yeni bir öğretmen, temelde düz kolej, eğlenceli, konuşkan, açık, genç, öğretmenler gibi ne olabilir temsil  O öğretim konuları sevgisi ve merakı bulaşıcı oldu  15 veya 16 yaşındakilerin gibi, biz o teklif gönüllü bir öğleden sonra ders Fizik Feynman Ders Notları bölümleri okuyun  
 Erector setleri ve oyuncak trenler geçti, hakim, ahşap yapı taşları ve karton maketler, "Elektro-Mann" ve "Radyo-Mann" düzeyine ulaşmıştır
  Evde tutuyor arasında iletişim kurmak için telefon ve ışık kutuları düzinelerce tasarlanmış, geliştirilmiş, inşa ve acımasızca bir iletişim şirketi tarafından muhtemelen benim daha sonra istihdam habercisi, harap edildi  Ve sonra, tabii ki, kimya, okulda takdir etmediği bir konu vardı, ama sırları patlayıcı yapmak için yapmıştır  Ben bir oyuncak tren modifiye araba havaya hareketli bir roket inşa etti  Çok heyecan verici başladıktan sonra, roket elimde patladı ve benim yarım sağ başparmak kazıkladı  Ben önemli bir ders öğrendim: Bir roket ve bir bomba sadece egzoz farklı  Ergenlik döneminde biraz beni etkileyen, eksik parmak ordu görevi de bana rahatladım  Bugün, sadece önemsiz bir fiziksel bir merak  
 Ben her zaman bir fizikçi olmak istiyordu
  Güya, altı yaşında, bir teknisyen, bizim evde bir TV tamir sadece söylemişti  Açıkçası, ben bir fizikçi ne kadar az ipucu vardı  Bununla birlikte, amaç, yüksek okul ile tüm kalıcıdır, ancak aniden bir sanat öğretmeni tasarım yeteneğini keşfetmiş "Gymnasium" son bir yıl içinde devrildi var  Beşeri bilimler alanında oldukça iyi ama oldukça fakir - Ben ortalama notları ile lisans geçti ve Darmstadt Teknik Yüksek Okulu'nda mimarlık okumaya başladı Evimi şehrin güneyinde, yaklaşık 20 km  Uygulama süresi çok geç olarak, mimari olarak benzer birinci sınıf içerisinde oluşan "Lehrfach für Bauwesen" ilgili bir konu için kayıt vardı  Ben herhangi bir teknik çizim istenilen açı bir kuş kafesi yapımında çok iyi, ama serbest çizim çok zayıf olduğu ortaya çıktı ve bu mimari benim için değildi karar verdi  Fizik yerine gerçek aşkımın peşinden gitti  
 Darmstadt şehrinde mimarisi ile olduğu gibi, Frankfurt Goethe Üniversitesi'nde fizik kaydı için çok geç oldu ve ertesi yıl fizik aktarmak yerine, matematik kadar sürmüştür
  Yıl 1968 idi  Öğrenci ayaklanmaları Berkeley Berlin kampüsleri silip süpürdü  Frankfurt sokaklarında ve derslikler ayaklanmalar için önemli bir yerdi  Genç bir öğrenci için, üniversite hayatı ile pek aşina, farklı protestolar amacı büyük ölçüde cahil, bu belirsiz zamanlarda  Meşru eğitim reformu istekleri kampüs çevresinde absürd olaylar önde gelen büyük siyasi konular ile karıştırılmamalıdır oldu  Hasar, üniversite ve öğretim elemanı kurumuna yapılır, ancak, aynı zamanda, 1968, kademeli ve rasyonel bir reform başlangıcıydı  
 Fizik ve matematik eğitimi harikaydı
  Jimnastik bir feryat vardı  Ben matematik titizlik sevdi  Fizikte iki torunları tarafından Göttingen, Prof  Martienssen ve Prof  Queisser ünlü "Pohl Okulu" büyüleyici yeni başlayanlar dersler vardı  Ben birlikte okudu ve dinlenmek için "Café Bauer" asılı Sizinle aynı düşünceleri paylaşan öğrencilerin bir grup katıldı  Yaşam, "Vordiplom", dördüncü yarıyıl sonunda tüm derslerden en büyük sınav aldı kadar iyiydi  
 Fizik ve matematik Sınavlar - - altı ila sekiz yazılı veya sözlü testler çok iyi gitti
  Ben korkunç sözlü kimya test için tüm eğitim gerekmez düşündüm, o kadar iyi gitti  Fizik ve matematik düz "A" ile, ama beni geçmesine izin kimya profesörü ne oldu? Ben bütün testlerde daha sonra, altı ay tekrar alınması gerek, kötü yanlış ve flunked oldu  Neyse ki, komplo fizik ve matematik profesörleri bazı kimya testleri ile kendi deneyimleri vardı ve bu konularda benim notlarının korumak için söz verdi  Ama hiçbir şey kimya çalışmak için bana altı ay verdi  Ben bir sınav daha güvende yürüme hissettim ve kimya alanında bir "A" almak başardı  Yüksek okul genelinde ve kimya alanında çalışmalar sırasında çok dikkatli olmuştu  Valanslarla ve tahvil Sayma, kuralları ve yüzlerce gizemli bileşiklerin istisnalar onlarca ezberlemek benim için hiçbir zaman çok mantıklı  Ben, kuantum mekaniği ve kimyasal bağ kökeni kavradı sonra kimya karşı tutumum gözden geçirmek için geldi  

|