Yalnız Mesajı Göster

Yonca Kız Kemal Bilbaşar Kitabı Özeti

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Yonca Kız Kemal Bilbaşar Kitabı Özeti

Dağdaki Çocuk Hırsızı:

Yonca Kız, bir gün yine, yanında köpekle kırlara gezmeye çıkmıştı Çalılık bir yere geldiklerinde köpek havlamaya başladı Çalılara yaklaştı ve yerde yatan bir adam gördü Adam,”Ayağım kırıldı, yerimden kalkamıyorum, yardım et” deyince, Yonca Kız, elini uzattı Uzatır uzatmaz, adam çocuğu eterle bayılttı Sonra da kızın elbiselerini değiştirdi Çıkarttığı elbiseleri İse yanında getirdiği hayvan kanına bulayarak sağa sola ata ata hızlı bir şekilde, kuca-ğındaki çocukla uzaklaştı

Yonca Kız’ın kaybolduğunu saatler sonra fark ettiler Ağlaya ağlaya, her tarafı Jandarmalar ve çevredeki insanlarla birlikte aradılar Ertesi gün, Jandarmalar Yonca Kız’ın kanlı elbiselerini bulunca, hem onun hem de köpeğin canavarlar tarafından parça-lanıp, kaçırıldığına karar verdiler Gazeteler, “Canavarlar tarafın-dan kaçırılıp parçalanan küçük kız” diye haberler yaptılar

Gonca Ana, Hatice Hanım ve Ayşe Teyze perişan bir hal-deydiler

Yonca Kız Asiye Oluyor:

Köşkte Yonca Kız’ın yası sürerken, Yonca Kız kendisini kaçı-ran çingenelerin arabanın içinde eli, kolu bağlı, ağzı bantlı bir şekildi yatıyordu Sonra yıkık bir değirmene gelip, iki çadır kur-dular İkİ erkek, iki kadın, iki de çocuk vardı… Yonca Kız ile, kaçırdıkları maymun ve köpeği değirmene hapsettiler

Yonca Kız, sevdiği hayvanlarla böyle bir yerde bulunmaları-nı aklına sığdıramıyor, korkulu bir düş gördüğünü sanıyor, uya-nınca tekrar kendini Uludağ’da, sevdiği insanlar arasında bulaca-ğını umuyordu Sonra uyudu

Kendisini kaçıran adamın tekmesi ile uyandı Adam ona “Bundan sonra senin adın Asiye tamam mı?” deyince, korkudan “Evet, benim adım Asiye” dedi

Çingene, o gün kırbaç zoruyla Yonca Kız’a yeni adını, işini vb ezberletti

Çingene Hasan’la karısı Çevriye, Yonca Kız’ı Asiye kılığına sokmak için haftalarca çalıştılar Bir süre sonra Yonca Kız, yüzü güneşten kavrulmuş, derisi çarıklaşmış, saçları yıkanmamaktan keçeleşmiş, entarisi yamalı, sarı çiçekli Çingene Asiye olup çık-mıştı

Çingene Hasan hayvanlara istediğini yaptırıyordu Eşeğe dans ettiriyor, Maymun’a körük çektiriyordu O kışı değirmende geçirdiler Yonca Kız her yatağa yatışında, geride bıraktığı sevdik-lerini düşünüyordu…

Bahar gelince, panayır panayır dolaşmaya başladılar Çinge-ne Hasan’ın kurduğu çadırda, Yonca Kız ve hayvanlar gösteriler yapıyorlardı…

Yonca Kız bu yaşayıştan usanmış, her an kaçmanın yollarını aramaya başlamıştı Ama nasıl? Bir gün, kendi arabaları bir lokan-tanın önünde durmuş, Hasan ve kardeşi yemeğe inmişlerdi Bir kamyon gelip, kendi arabaları ile oturanlar arasındaki görüntüyü kapatınca, Yonca Kız için aradığı fırsat doğmuştu Hemen, köpe-ğini de yanına alarak, usulca kamyona çıkıp, çuvalların arasına girdi Biraz sonra da kamyon hareket etti

Alıntı Yaparak Cevapla