Yalnız Mesajı Göster

İçime Gir Ama Sigaranı Söndürme Kitap Özeti

Eski 10-21-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

İçime Gir Ama Sigaranı Söndürme Kitap Özeti

BİR GRUP DUYARLI DEMOKRAT

Otobüsümüzde beş ünlü insan vardı Şair, romancı, müzisyen, insan hakları savunucusu; bir aydını hapisten kurtarmak, düşüncenin özgür olmasını sağlamak için meclise gidiyorduk Yolculuğumuzla ilgili haber hemen bütün gazetelerde yayınlanmıştı Bu şehirle ilgili son bir ümidimiz kalmıştı; oda televizyondaki akşam haberleriydi Haberlerimiz verilmişti Ama sadece beş ünlü insandan bahsedilmişti İşte o gün beş ünlü insanla odalarımızı ayırdık Sonunda bir gün meclise vardık Kapıda bizi Meclis Başkanı ve Millet vekilleri karşıladı Konuşmayı ünlü müzisyen yapmıştı Dönüşte hiç beklemediğimiz bir olay yaşadık Otobüsümüz uçuruma yuvarlandı Hepimiz kanlar içinde dışarı fırladık Herkes kendi derdine düşmüştü İşte bu anda ünlü insan hakları savunucusu kanlar içinde doğruldu Ölüm ünlü ünsüz ayrımı yapmıyordu Ertesi gün gazetelerde” Meclise gelen beş ünlü kişinin çok büyük bir kaza geçirmiştir “yazısı çıksa bile ölümcül kazanın bize kazandırdığı kardeşlik duygusunu unutmayacağını artık çok iyi biliyorduk

ARTIK BİR ŞEYDEN EMİN OLMUŞTUM

Yıllardır film oynatılmayan,terk edilmiş,metruk bir yazlık sinemanın içinde yaşıyorlardı Emekli tütün işçisi Zühre Teyze,Vatanperver Suphi,Demiryolcu Namık Amca,İğneci Nermin Abla,Fransız Nuri,Komünist Kemal Saksofon Tamircisi Rafet Amca Hepsi komünistti Kendilerine deli gözüyle bakanlara hiç aldırmazlardı,herkese sevgiyle ve sonsuz ilgiyle bakarlardı Halk, kentlere hücum ediyordu,tiksinen kentli aydınlarsa doğaya,doğanın gizli köşelerine saklanmaya gidiyorlardı Bu şehirde,bu sokaktaki kimselere benzemiyordun Senin bedenine girerek bu geceyi de güven içinde geçirmek istediğimi anlamıştın”Çok istiyorsan sevişelim,ama bak güneş ne güzel doğuyor” dedin

Ezberimde aşkla ilgili sana söyleyecek hiçbir şeyim kalmamıştı Ama aşkın o derin ,yaralayıcı hastalığı gelip bulmuştu beni Sonraki günler mahallenin arkasındaki tepeliğe devrim ağaçları dikmeye gidiyordunuz Bu çağa günümüze uymayan bir özgürlük anlayışıydı,savunduğunuz Duyanlar şaşırıyordu Kendinizi herkesten ve dünyanın kaderinden sorumlu hissediyordunuz Kurşunladılar Tam o sırada likör getiren Zühre Teyze hedef oldu İşte o an kimlerin ızdıraplarını yüklendiğimi anladım Ertesi gün cenazeye bende katıldım İşte o an hayatımın kalan yarısını seninle geçireceğime emin oldum

Alıntı Yaparak Cevapla