Yalnız Mesajı Göster

Meslek İntiharı Kitap Özeti

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Meslek İntiharı Kitap Özeti

4-Uygun sekreterlik desteğinin olmamasından dolayı doğru kayıt tutulmamış olması

Bazı işletmelerin bir özelliği gelişme uğruna meslek intiharlarını ister görülmeleridir En fazla katkıyı yapabilecek yaratıcı insanları korumak için çok az şey yapılır Güçlerin işleri ise korunur ve statüyü destekleyenlerin güçlü oldukları görülmektedir

Bu araştırmalardan anlaşılacağı gibi meslek intiharını hiçbir şekilde gerçekten intihar değildir Bu daha çok ne istediğini belirleyemeyen insanların yaşadıkları bıktırıcı işkence ve başarısızlıklardır

Şimdi Meslek İntiharının Önlenmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerden Bahsedelim

1-Üst yönetim insan ilişkilerinde daha yetkin olmalıdır

2-Üst yönetim işletme amaçlarını belirlemekte, bu amaçlara ulaşmak için plan yapmada, amaçlarla ilgili yetki ve ödülleri paylaşmada daha istekli olmalıdır

3-Üst yönetim daha çok büyümeye yönelmelidir

4-Üst yönetim kendi varlığını sürdürmeye ve kendi çıkarlarını korumaya yönelik kişiler için, bu niyetlere uygun hırçın ortamdan ziyade, ekip bağlılığına dayanan bir yönetim anlayışı geliştirmelidir

5-İş arkadaşları aralarındaki yeteneklilerden daha az korkmalı ve işletme amaçlarına yapacakları faydanın farkında olmalıdırlar Bu, sonuçta herkes için daha büyük bir başarı duygusu yaratacaktır

Sonuç olarak bir işletmenin başarısıyla başarısızlığı arasındaki fark yönetimin insan kaynaklarını değerlendirme biçiminde yatar

Alıntı Yaparak Cevapla