Konu
:
Nasıl Sekreterlik Yapılır ? Sekreterlik İle İlgili Gerekli Bütün Yararlı Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Nasıl Sekreterlik Yapılır ? Sekreterlik İle İlgili Gerekli Bütün Yararlı Bilgiler
10-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sekreterlik Hakkında Gerekli Tüm Bilgiler
Sekreter kavramı ülkemizde çok fazla deforme olmuş ve çok fazla yanlış tanımlanan bir meslektir
Birçok işyerinde sekreterlik bir bayan işi olarak görülür ve bu çok fazla istismar edilir
Ancak sekreterlik diğer meslek dalları kadar önemlidir
Bu kapsamda sizlere Yönetici Sekreterliği konusunda bilgi vermek istiyorum
Yönetici sekreteri olabilmek için iş alanının içerisinde bilgi veya eğitim sahibi olmanız gerekmektedir
Sağlık sektörü üzerine bir firma içerisinde çalışırken sosyoloji mezunu bir yönetici sekreteri pek verimli olamayacak yada çok fazla sorun yaşayacaktır
Sekreterler özellikle patronlarının sağ kollarıdır
Birçok sekreter şirket içinde belki de en üst düzeydeki görevlilerin bile bilmediği bilgileri bilebilir, aile sırlarına sahip olabilirler
Bu sebeple ne olursa olsun sekreterlerin ağzı sıkı olmalıdır
Sır saklamayı bilmelidirler
Bu meslekte pek fazla ilerleme şansınız olmayabilir
Sonuçta ileride başka bir üst kademe görünmüyor
Ancak şirket içindeki çalışmalar sonrasında daha uygun veya verimli olabileceğiniz bir kısma kaydırılmanızda mümkün olabilir
Veya işiniz değişmeden daha fazla kazanmaya da başlayabilirsiniz
Bu sizin çalışma azminize ve sekreterliğini yaptığınız yöneticinin size duyduğu ihtiyaca bağlı olarak değişecektir
Sevmediğiniz bir sektörde yada sevmediğiniz bir yöneticinin yanında sekreter olarak çalışmak ise bir zulüm olarak gelebilir size
Sekreter olmak için liselerin Yönetim ve ticaret sekreterliği bölümünden mezun olabileceğiniz gibi üniversitelerin Büro yönetimi ve sekreterlik ile orta kademe yöneticilik bölümlerinden mezun olabileceğiniz gibi sadece sektörde daha önce çalışmış olmak yada firma içinde birisinin yakını olmakta yeterli bir sebep olabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul