Yalnız Mesajı Göster

Fen Bilgisi Öğretmenliği Eğitim Süresi Burs Ve Ücret Durumu

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

Bu bölümlere girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak gerekmektedir

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Eğitim süresi 4 yıldır Eğitim süresince Temel Fizik Temel Kimya Genel Matematik Mekanik Genel Biyoloji Genel Ekoloji Eğitim Sosyolojisi Genetik Çevre Biyolojisi Öğretmenlik Uygulaması Rehberlik vb dersler alırlar Öğrenciler eğitimleri sırasında okullarda uygulama yapmaktadırlar

BURS KREDİ VE ÜCRET DURUMU

Bu programı ilk beş tercihinde gösteren ve bu programa yerleştirilen adaylardan belirli sayıda olanlara Milli Eğitim Bakanlığı’nca burs verilmektedir Ayrıca öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilen öğrenci kredisinden yararlanabilirler Meslek eğitimini tamamlayan öğrenciler 9 derecenin 1kademesinden aylıkla göreve başlatılırlar Her yıl öğretim yılı başında eğitim öğretim tazminatı alırlar

MESLEKTE İLERLEME

- Lisans eğitiminden sonra yüksek lisans yapabilir araştırma görevlisi olabilir ve akademik kariyer yapabilirler - Çalıştıkları okullarda veya Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde idari kademelere yükselebilirler - MEB’ce yapılan müfettişlik sınavını kazanırlarsa müfettiş olabilirler BENZER MESLEKLER: Fizik öğretmenliği kimya öğretmenliği biyoloji öğretmenliği

Alıntı Yaparak Cevapla