Konu
:
Sağlıklı Mutfak İçin Tüyolar !!
Yalnız Mesajı Göster
Sağlıklı Mutfak İçin Tüyolar !!
10-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sağlıklı Mutfak İçin Tüyolar !!
Sağlıklı mutfak için 5 tüyo
Uzmanlar, sağlıklı bir mutfak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
Sağlıklı olmak için yalnızca görünen ve bilinen olgulara dikkat etmek bazen yetmeyebiliyor
Gözden kaçan küçük detaylar sağlığa ciddi ölçüde zarar verebilir
Özellikle mutfaklarda hijyen kurallarına maksimum dikkat gösterilmesi gerekiyor
Uzmanlar, sağlıklı bir mutfak için gerekli bilgileri şöyle sıraladı:
Pastörize süt alın
Daima işlenmemiş süt yerine pastörize edilmiş süt satın alın
Etleri 70 derecede pişirin
Gıdaların bütün kısımlarının en az 70 derecede pişirilmesi gerektiği unutmayın
Donmuş sığır eti, balık ve tavuk etini pişirmeden önce tamamen çözün
Soğumadan hemen yiyin
Güvenli tüketim için, pişmiş besinleri ısılarını kaybetmeye başlamadan hemen yemeye özen gösterin
Bebeğiniz için gıda saklamayın
Bebekler için, depo edilmemiş gıdaları tercih etmek daha sağlıklı
Pişirilmiş gıdaları bütünüyle tekrar ısıtın
Bir kez daha yeniden ısıtmak, gıdaların bütün kısımlarının en az 70 dereceye ulaşması anlamına gelir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul