Konu
:
Hamur İşinde İpuçları
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşinde İpuçları
10-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşinde İpuçları
Hamur işinde ipuçları
Hamur işleri Türk Mutfağı'nın vazgeçilmezlerindedir
Eskilerin edinmiş olduğu tecrübelerle sizlere hamur işlerinde kullanabileceğiniz bir kaç püf noktası sunalım istedik
Artık pek rağbet edilmese de hala evde ekmek yapanlarımız vardır
Eğer evde ekmek yapıyorsanız işte size ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacak sihirli formül: Bir miktar patatesi haşlayarak ezin ve ekmek hamurunuzun içine ilave edin
Güzel kabarmış bir kek marifetli ellere işaret eder
Küçük bir ipucu ile siz de marifetliler safına katılabilirsiniz
İşin sırrı margarin ve şekerin iyi karıştırılmasındadır
Bir diğer önemli nokta da margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olması
Yufka ile yaptığınız böreklere lezzet katmak mı istiyorsunuz? Bizim Margarin'i eritin ve içine biraz süt katın
Yufkalarınıza bu karışımı sürerseniz börekleriniz daha lezzetli olacaktır
Bayatlamış ekmeği değerlendirmenin birçok yolu vardır
Peki bu ekmekleri lezzetli kanepelere dönüştürmeye ne dersiniz? Bizim Margarin ile dövdüğünüz sarımsağı karıştırın ve küçük ekmek dilimlerinin arasına sürün
Yüksek ısıdaki fırına ekmekleri verin
Fırından çıkardığınızda bayat ekmeklerinizin lezzetli kanepelere dönüştüğünü göreceksiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul