Konu
:
Meyvenin İyisini Seçme Rehberi
Yalnız Mesajı Göster
Meyvenin İyisini Seçme Rehberi
10-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyvenin İyisini Seçme Rehberi
Tadına doyamadığımız karpuz, erik, kayısı, üzüm, kiraz ve domates gibi meyve ve sebzelerin iyisi nasıl anlaşılır? Aldığı sebze ve meyve çürük çıkanlar dikkatlice okusun:
Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen meyve ve sebze seçmenin inceliklerini anlattı
Karpuzun kabuğunun parlak olması gerektiğini belirten Girmen, "Olgunlaşmış bir karpuzun sapı ince, çehresi sararmış olmayacak
Hafif hafif vurulduğunda tok bir ses gelmeli" dedi
Çileğin iyisi düzgün görünümlü olmalı
Olgunlaşmamış çileğin aroması az ve sert olur
Üzümün sapı mutlaka yeşil olmalı ve beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli
Siyah üzüm de simsiyah olmalı
Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir
Kayısının kalitelisi görünümünden belli olur
Serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir
AĞZI KAPALI ŞEFTALİ EN İYİSİ
İyi şeftalinin ağzı kapalıdır
Ele alındığında görünümünden daha ağır olduğu hissedilmeli
"Girmen sebze alırken de dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıraladı: "Patatesin çapa darbesi yememiş, kabuğu kendinden soyulabilen ve içi sarı olanı en lezzetlisidir
Olgun domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur " diye konuştu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul