Konu
:
Buzdolabında Doğru Saklama Yöntemleri Pratik Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Buzdolabında Doğru Saklama Yöntemleri Pratik Bilgiler
10-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buzdolabında Doğru Saklama Yöntemleri Pratik Bilgiler
Buzdolabında doğru saklama yöntemleri
Doğru saklama yöntemlerini kullanarak gıdalarınızın ömürlerini uzatabilir, dolayısı ile bütçenize katkıda bulunabilirsiniz
Yiyeceklerin yanlış yöntemlerle saklanmasının yalnız bütçeye değil, sağlığa da verdiği zararlar vardır
Tüm gıdalar için geçerli olan en önemli kural, bozulma şüphesi olan gıdaların saklanmayıp, hemen atılmasıdır
Bozulmuş gıdaları atarken de çok dikkatli olmak gerekir
Bu gıdalar mümkünse, açık olarak değil de kimsenin ulaşamayacağı şekilde sarılarak atılmalıdır
Gıdalar genellikle serin ve kuru yerde saklanmalıdır
Buzdolapları da çok doldurulmamalıdır
Çünkü çok dolu buzdolaplarında, hava rahatça dolaşamadığı için iyi soğutma sağlanamaz
Buzdolabının en sıcak bölmesi 5-7 derece ve soğuk bölümünün de -4 derece olması gerekir
(Buzluk ve derin dondurucu bu bölümlere dahil edilmemiştir
)
Buzdolabınızın içinde bir küçük kapta saklayacağınız karbonat, gıdaların kokularını emerek kötü kokuların oluşmasına engel olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul