Yalnız Mesajı Göster

Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları




Pilav Yaparken:

-Pirincin bayat olmaması lazımdır

-Taneler iyi,pilavlık cinsinden olmalıdır

-Su çekme özelliği normal olmalıdır

-Pirinç ve su miktarları iyi hesaplanmalı (1,5 misli)

-Pirinç tuzlu,ılık su ile bir süre ıslatılmalıdır

-Pilav pişirilirken,pirinçleri sıcak suya koyduktan sonra 3 dakika kuvvetli,3 dakika orta ve daha sonra kısık ateşte pişirilmelidir

-Suyunu çektikten sonra yarım saat demlenmelidir

-Pilav pişirilirken karıştırılmamalıdır

-İçine ince bir dilim limon koyulursa pilav tane tane olur

Lezzetli Pilavlar İçin:Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra,içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlanılmalıdırDaha sonra istenilen küçüklükte dilimlenip pilav yaparken içine karıştırılırsa,pilav çok daha lezzetli olacaktır

__________________


Alıntı Yaparak Cevapla