Konu
:
Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları
10-21-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları
Pilav Yaparken:
-Pirincin bayat olmaması lazımdır
-Taneler iyi,pilavlık cinsinden olmalıdır
-Su çekme özelliği normal olmalıdır
-Pirinç ve su miktarları iyi hesaplanmalı (1,5 misli)
-Pirinç tuzlu,ılık su ile bir süre ıslatılmalıdır
-Pilav pişirilirken,pirinçleri sıcak suya koyduktan sonra 3 dakika kuvvetli,3 dakika orta ve daha sonra kısık ateşte pişirilmelidir
-Suyunu çektikten sonra yarım saat demlenmelidir
-Pilav pişirilirken karıştırılmamalıdır
-İçine ince bir dilim limon koyulursa pilav tane tane olur
Lezzetli Pilavlar İçin:Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra,içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlanılmalıdır
Daha sonra istenilen küçüklükte dilimlenip pilav yaparken içine karıştırılırsa,pilav çok daha lezzetli olacaktır
__________________
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul