Konu
:
Pratik Tarifler
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Tarifler
10-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Tarifler
Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz
Sigaranin kulu yere dusmek
uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir
Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz
Pismistir herhalde ocagin altini kapatiyoruz
Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek tıpkı
biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor
Makarna
Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip maç izlemeye basliyoruz
Ilk yarinin
ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz
Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa
firlatiyoruz
Yapisirsa pismis demektir
Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini
kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz
(o zaman hem tabak temizleniyor hem de
makarnalar catalla yenebiliyor) Uzerine ketcap sıkıp yiyiyoruz
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin
Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini
firlattiginiz karisiyo
Tuzlu Makarna
Yapilisi ayni makarnaya benziyor
Tek farki bu kez makarnalari suya atmadanonce tuz koymayi akıl
ediyoruz
Oyle daha guzel oluyor
Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil
Aranan kriterler var
Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi
gerekiyor
Sonuncusu kolay
Pirincleri tek tek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor
Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin
Nasil olsa icine yogurt koyup
bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor
Kisaca yag koyup uzerine pirinc
ekliyorsunuz
Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz
Hem bunu suzmeye de gerek yok
Patates Kizartmasi
En kolay islerden biri
Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz
Tek
yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz
Yoksa tencere alev alabiliyor
Bu yuzden sadece tv'de
pembe dizi varken yapin
Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz
Mutlaka tabaga
koymak gerekiyor
Onun disinda cok kolay
Orta Zorluktaki Yemekler
Hazir Pizza
Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip yanik yerlerini bicakla
kaziyoruz
Dikkat edilmesi gereken tek sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina
yapistirmamak
Hazir Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek
Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup kofteleri icine diziyoruz
Kofteler
tavayla ayni renk olmadan altini kapatmak gerekiyor
O yuzden basinda beklemek lazim
Zor Yemekler
Konserve Türlü
Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz
Pismesi cok uzun suruyor
O sebeple basinda beklemiyoruz
Gidip tv izliyoruz
Her seferinde
yandiklari icin henuz
tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye benziyor
Tavuk
Yapilisi makarna gibi
Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanin kaba
etine catal sapliyoruz
Bu yemek pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor
Bu yuzden
pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir
Ultra Zor Yemekler
Kıymalı Bamya
Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma konulmali
Kiyma kavurmak cok zor
ve zahmetli bir is
Bu yuzden makarna pisirmeyi oneriyorum
Püf Noktaları
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin
Böylelikle tabak kirletmemis olursunuz
2-) Asla sade pilav yapmayin
Domatesli pilav yaptiginizda altini tuttursaniz bile
renginden anlasilmaz
3-) Mutlaka soğanla bir yemek yapacaksaniz asla soğana dokunmayin
Ozellikle
rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor
Bunun yerine soğana ekmek tahtasiyla bes alti kez
vurmayi deneyin, ayni işi gorur
4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin
Kizgin yaga attiginizda
cok kotu patliyorlar
5-) Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler
Sayet gecen ay yaptiginiz tavuk kendi
kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir
Sakin yemeyin
6-) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser
Mumkun oldu�unca oldugunca cig tuketin
7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir
Ikiye ayirip ortasindan kasikla
yiyebilirsiniz
Tencere kapagi en mukemmel tabaktir
8-) Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz seylerin
saklanmasi icin
idealdir
Bu bolume konan seyler nasil olsa bir sure sonra unutulur
9-) Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba daha az yayilir
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve altini tum gucunuzle
fayansa vurun
Pakedin ust tarafi yirtilacaktir
Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir
ama risk almaya deger
Ozellikle misafirlerin yaninda yapmanizi tavsiye ediyorum
Oyle daha guzel,
bu size cok maco bir hava verir
[
alıntı
]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul