Yalnız Mesajı Göster

Hıncal Uluç Biyografisi Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Hıncal Uluç Biyografisi Kısaca Hayatı

— Kavgacı biri misiniz?

"Ben kavga etmiyorum, benimle kavga ediyorlar Benimle ilgili yazı yazan medyanın en büyük yanılgısı bu Ben kimse ile kavga etmiyorum, fikrimi ortaya koyuyorum Benim fikrime cevap verme gereği duyuyor, cevap verirken de ortaya fikirle değil, söverek çıkıyorlar Ben bu beyazdır diyorum Adam 'bu siyahtır' diyeceğine bana küfrediyor Bir kişi desin ki 'Evet ben seni gece kulübünde, barda gördüm' Ben gece klasik müzik konserine, sinemaya, tiyatroya giderim Tarkan konserine gitmem İçki içmeyen bir adamın bara gidip sarhoşla konuşmasından daha korkunç bir şey yok Sonra sigara dumanından ve yüksek volümlü müzikten nefret ediyorum 135 desibel müzik çalacak, sigara dumanından göz gözü görmeyecek, etrafta bir sürü sarhoş 'Hıncal Bey, ne olacak bu Galatasaray'ın hali?' diyecek, onlara cevap yetiştireceksin Kenan Doğulu, benim sevgili mahalle arkadaşım Yurdaer Doğulu'nun oğludur Kenan bana emanet bir yerde Onu bile seyretmedim, çünkü kerata ikide çıkıyor, sabah beşte bitiriyor"

'Türkiye'deki herşeyde Ali Şen'in parmağı var'

— Bir yazı yazdınız Ali Şen sizin Sabah'tan çıkarılmanız için yazılar yazacak ve siz de kurumdan ayrılacaktınız diye

"Benim gazetemi yöneten herhangi bir kişinin Ali Şen'e gidip 'Şu herife söv de gazeteden istifa etsin' demeyeceğini biliyorum Ali Şen Türkiye'de olan her şeyden kendisine daima bir şeyler vehmediyor 'Koalisyonu ben kurdum, Fenerbahçe'yi ben şampiyon yaptım, Galatasaray'ı Neuchetel'e ben kazandırdım' Yazılarını okuyun, içinde Ali Şen'in parmağı olmayan hiç bir şey yoktur"

Ağlaması da gülmesi de abartılı olduğundan, televizyona yaptığı Şakamera adlı programın Amerikalı yönetmeni tarafından keşfedilen bu yönüyle kulaklarımızın pasını da silen Uluç, vefat ettiği 1950'lerin hemen ortalarına kadar dedesinin vaazlarını dinlemek için camiye gider Namazda okuyacaklarını dedesinden öğrenmek istediğinde, dedesinin içinden ne geçiyorsa söylemesinin yeterli olacağı sözünü anlatan Hıncal Uluç, "Ben müftü torunuyum, din kültürüm gayet sağlamdır" diyor ve ekliyor: "En saf inanmanın her şeye yettiğini öğrendim Dışarıdan bakanlar benim için ne derlerse desinler ben Türkiye'deki en saf, en halis Müslümanlardan biri olduğuma inanıyorum"

Alıntı Yaparak Cevapla