Yalnız Mesajı Göster

Bilkent Üniversitesi Bölümleri

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bilkent Üniversitesi Bölümleri

Bilkent Üniversitesi Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesidir Üniversite; Yükseköğretim Kurulu'nun kurucu başkanı olan Profesör İhsan Doğramacı tarafından, İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı tarafından 20 Ekim 1984’te Ankara'da kurulmuştur[8] Bilkent Üniversitesi, kuruluş amacını eğitim kalitesi, bilimsel araştırma ve yayınları ile kültür ve sanat faaliyetleri açısından dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almak olarak açıklamıştır[1] Bu amaç doğrultusunda üniversiteye "Bilim Kenti"nin kısaltılmışı olan Bilkent adı verilmiştir[8]

Üniversitenin kampüsü, Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe kampüsü ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Ankara yerleşkesinin arasında bulunmaktadır Ankara-Eskişehir yolunun 12 kilometresinde bulunan üniversite kampüsünde Merkez, Doğu ve Orta olmak üzere 3 kampüs bulunmaktadır[8] Kampüs 5000 dönümlük arazi üzerinde bulunmaktadır[9]

Yakın bir tarihte kurulmasına rağmen Bilkent Üniversitesi, profesyonel anlamda önemli atılımlar yapmıştır Bunun önemli göstergelerinden biri de üniversitenin; Türkiye'de öğretim üyesi başına düşen makale sayısı sıralamasında ön sıralarda yer almasıdır[10] Yine üniversite THES - QS Dünya Üniversiteler Sıralaması araştırmasına göre 2009 yılında dünyanın en iyi 360[11], Avrupa'nın en iyi 163[12] üniversitesi seçilmiştir Times Higher Education dünya üniversiteleri 2010 sıralamasında ise dünyanın en iyi 112[13] Avrupa'nın en iyi 32, Türkiye'nin en iyi [13] üniversitesi olarak yer almıştır

Alıntı Yaparak Cevapla