Yalnız Mesajı Göster

Anadolu Üniversitesi Hakkında Ayrıntılı Bilgi

Eski 10-21-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Anadolu Üniversitesi Hakkında Ayrıntılı Bilgi

Radyo A – FM 1015Anadolu Üniversitesi bünyesinde, FM bandı 1015 frekansından yayın yapan Radyo A, kurum içi ve üniversite-kent arasında iletişimi sağlamaktadır Tüm programları üniversitemiz öğrencileri tarafından hazırlanan Radyo A günün 24 saatinde dinleyicilerine seslenmektedir Öğrenciler için aynı zamanda bir eğitim ortamı da sağlayan Radyo A’da, klasik, jaz ve popüler müziğin yanı sıra üniversitedeki bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerden haberler verilmekte, günün gelişen olayları da dinleyiciye aktarılmaktadır

Öğrenci KulüpleriAnadolu Üniversitesi yönetimi, üniversite eğitiminin ayrılmaz ve çok önemli bir parçası olarak gördüğü kulüp etkinliklerini desteklemekte ve özendirmektedir Bu doğrultuda, öğrencilerin yönetiminde faaliyetlerini sürdüren çok sayıda kulüp bulunmaktadır Bu kulüplerin üyeleri bir yandan amaçlarına yönelik etkinlikleri çağdaş bir üniversite ortamında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken, diğer yandan da üniversite sonrası yaşama hazırlanmada zengin deneyimler kazanmaktadır

Anadolu Üniversitesi öğrenci kulüplerini; Atatürkçü Düşünce Kulübü, Arkeoloji Kulübü, Avrupa Öğrencileri Forumu (AEGEE) Kulübü, Bilgi ve Zekâ Oyunları (Satranç-Briç) Kulübü, Bilgisayar Kulübü, Bilim ve Teknoloji Kulübü, Caz Kulübü, Dans Kulübü, Doğa-Çevre Kulübü, Doğa Sporları Kulübü, Edebiyat Kulübü, Eğitim Gönüllüleri Kulübü, Elektrik Elektronik Kulübü (IEEE), Fotoğrafçılık Kulübü, Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü, Havacılık Kulübü, İletişim Kulübü, İngilizce Kulübü, İşletme ve Ekonomi Kulübü, Karikatür Kulübü, Marketing Anadolu Kulübü, Müzik Kulübü, Rock Kulübü, Sağlıklı Yaşam Kulübü, Seramik Kulübü, Sinema (Video-Film) Kulübü, Spor Kulübü, Sualtı Kulübü, Tarih Kulübü, Tiyatro Kulübü, Turizm ve Gezi Kulübü oluşturmaktadır

Öğrenci Temsilciler KuruluAnadolu Üniversitesinde örgün eğitim yapan her fakülte ve yüksekokul öğrencileri ile öğrenci kulüpleri başkanlarının kendi aralarından seçtikleri öğrenciler “Öğrenci Temsilciler Kurulu”nu oluşturmaktadır Kurul üyeleri, kendi aralarında başkan ve yardımcılarını seçmekte kurul, öğrencilerle ilgili sorunları ve bunlara ilişkin görüşleri başkan aracılığıyla üniversite yönetimine iletmektedir, öğrencilerin düzenleyeceği etkinlikleri belirleyip organize etmektedir Kulüp başkanı, öğrencilerle ilgili konuların görüşülmesi sırasında rektörün çağrısıyla üniversite senatosu ve yönetim kurulu toplantılarına katılarak görüşlerini dile getirme imkanı da bulabilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla