10-21-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Anadolu Üniversitesi Hakkında Ayrıntılı Bilgi
Mezunlar BirliğiAnadolu Üniversitesi mezunları arasında iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla “Anadolu Üniversitesi Mezunlar Birliği” oluşturulmuştur Birliğin amacı, mezunlarla iletişim kurarak bilgi alışverişinde bulunmak, mezunların adres ve mesleklerini içeren kılavuzlar hazırlamak, çeşitli yayın çalışmaları yapmak, mezuniyet sonrasında mezunlara her alanda destek olmak, mezunların çalıştıkları yerlerde mevcut öğrencilerin staj, araştırma, inceleme, proje gibi çalışmalarına destek olmak, mezunların kurdukları örgütler arasında iletişimi ve dayanışmayı sağlamaktır Birliğe, http://mezun anadolu edu tr adresinden ulaşmak mümkündür
EĞİTİM VE ARAŞTIRMA OLANAKLARI Yurtdışı İlişkilerAnadolu Üniversitesinin tüm öğretim elemanları, yurt dışı deneyimine sahiptir Yurt içindeki tüm üniversitelerle çeşitli alanlarda işbirliği içinde olan Anadolu Üniversitesi, yurt dışında da dünyanın sayılı yükseköğretim kurumlarıyla ortak çalışmalar yürütmektedir Bu çalışmalar, genelde bilimsel, sanatsal ve kültürel anlarda işbirliğini, bazılarında ise öğretim elemanı ve öğrenci değişimini kapsamaktadır Anadolu Üniversitesinin, ortak çalışmalar yürüttüğü diğer ülkelerdeki üniversitelerin başlıcaları şunlardır: – Montpeiller Üniveritesi I / FRANSA (İşbirliği Anlaşması) – Moskova P İ Çaykovsky Devlet Konservatuvarı / RUSYA (Sanatsal İşbirliği Anlaşması) – The Hochschule Anhalt / ALMANYA – San Diego State Üniversitesi / ABD, (Öğrenci Değişim Programı Anlaşması) – San Diego State Üniversitesi /ABD, (Öğretim Elemanı Değişim Programı Anlaşması) – San Diego State Üniversitesi /ABD, (İşbirliği Anlaşması) – Sofya Bulgar Ulusal Spor Akademisi / BULGARİSTAN, (Öğretim Elemanı Değişim Programı Anlaşması) – Sofya Bulgar Ulusal Spor Akademisi / BULGARİSTAN – Doğu Akdeniz Üniversitesi / KKTC, (Bilimsel ve Kültürel İşbirliği Anlaşması) – Ulusal Havacılık Üniversitesi / UKRAYNA, (Bilimsel ve Kültürel İşbirliği Anlaşması) – Stuttgart Üniversitesi / ALMANYA, (Kültürel İşbirliği Anlaşması) – Köln Üniversitesi / ALMANYA, (İşbirliği Anlaşması) – Tokyo Ulusal Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi / JAPONYA, (Öğrenci Değişim Programı Anlaşması) – Tokyo Ulusal Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi / JAPONYA, (Uluslararası Sanat ve Tasarım Eğitimi Değişim Anlaşması) – Münster Sanat Akademisi /ALMANYA – Arizona State University /ABD, (Bilimsel ve Kültürel İşbirliği Anlaşması) – Houston Üniversitesi / ABD Anadolu Üniversitesindeki eğitim birimlerinin sunduğu hizmetler de uluslararası bir nitelik taşımaktadır Açıköğretim hizmetleri ile özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Batı Avrupa’daki Türklere yükseköğrenim olanağı sağlanmaktadır Gençlik Servisleri Merkezi (GSM), AIESEEC, JAYCEES ve AEGEE gibi kuruluşların öğrenci değişim projelerine katılan Anadolu Üniversitesi öğrencileri, yurt dışında staj, inceleme ve araştırma yapma olanağı bulmaktadırlar
|
|
|
|