Yalnız Mesajı Göster

Anadolu Üniversitesi Hakkında Ayrıntılı Bilgi

Eski 10-21-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Anadolu Üniversitesi Hakkında Ayrıntılı Bilgi

Bilgisayar LaboratuvarlarıAnadolu Üniversitesinin hemen her biriminde bilgisayar kullanımı, birimin ders programlarına uygun olarak öğretilmekte, bu amaçla da her birimde bilgisayar derslikleri bulunmaktadır Doğrudan bilgisayarla ilgli eğitim veren birimlerin yanısıra, her birimde bilgisayar laboratuvarları bulunmakta, öğrenci ve öğretim elemanlarının yararlandığı bilgisayar sayısı 5 bine ulaşmaktadır Bilgisayar Destekli Eğitim Merkezinde ise uzaktan öğretim öğrencileri için derslerin bilgisayar ortamında yürütülmesini sağlayacak programlar üretilmekte ve geliştirilmektedir Üniversitenin tüm birimleri internet bağlantısına sahiptir

İnternet CafelerElektronik iletişim olanağı sağlayan internet kafeler, üniversitemiz öğrencilerinin büyük ilgisini çeken yerlerdir Yeterli sayıda bilgisayar bulunan ve ücretsiz olarak yararlanılan internet kafeler, öğrenciler için adeta birer bilgisayar laboratuvarı ve araştırma merkezi olarak çalışmaktadır

KütüphaneÜniversitemizin en önemli birimlerinin başında gelen, Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezimiz, haftada 90 saat hizmet vermekte ve açık olma süresi açısından Türkiye’de üniversite kütüphaneleri arasında 2 sırada yer almaktadır 12 bin metrekareyi aşan kullanım alanına sahip olan kütüphanede 25 adet çalışma odasının yanı sıra 10 adet okuma ve çalışma salonu bulunmaktadır İki ayrı sergi salonunun da yer aldığı kütüphane 700 kişilik oturma kapasitesine sahiptir Her yıl en az 10000 kitabın kazandırıldığı merkez, kitap sayısının 150 bini geçmesi planlanmaktadır İnternet üzerinden erişilen veri tabanlarına, Science Direct veri tabanı da eklenerek, yaklaşık 6000 dergiye elektronik erişim imkânı sağlayan merkez, 1998 yılında kurulan CD-Network sistemiyle de Citiation Index türündeki bilgi kaynaklarına kampus içi erişim sağlanması artarak devam etmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla