Yalnız Mesajı Göster

İstanbul Kültür Üniversitesi Kuruluşu Tarihçesi Faaliyetleri Hakkında Bilgi

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul Kültür Üniversitesi Kuruluşu Tarihçesi Faaliyetleri Hakkında Bilgi

Trier Üniversitesi – Almanya – Rouen Üniversitesi – Fransa (İngilizce eğitim vermektedir) – Nancy Üniversitesi – Fransa – Bremen Üniversitesi – Almanya – Westminster Üniversitesi – İngiltere

Bochum ve Berlin Hür Üniversiteleri ile görüşmeler sürmektedir

Bu üniversiteler ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi Erasmus Programına çerçevesinde başlamıştır

Son yılda, Yunanistan Üniversiteleri ile de temaslar yoğunlaşmıştır İKÜ Rektörü Atina Üniversitesi Rektörü tarafından davet edilmiş, başta rektörleri olmak üzere Atina Üniversitesi ve Atina Teknik Üniversitesi’nden bir heyet karşı ziyarette bulunarak birlikte yürütülebilinecek akademik etkinlikler üzerinde mutabakatlara varılmıştır Ayrıca Selanik Üniversitesi ile ortak çalışmalar sürmektedir

Brüksel’de sürekli çalışan AB Yükseköğretim Programı Oluşturma Komisyonu etkinliklerini izleyerek İKÜ mezunlarına AB ülkelerinde serbest dolaşım ve çalışma olanağı sağlayacak program uygulamalarını gerçekleştiriyoruz

Hedefimiz İKÜ’yü bir AB üniversitesi olarak kabul ettirmektir

İKÜ, Atatürk İlke ve İnkılaplarına severek ve inançla bağlı öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve idari personelin Üniversitesidir Gönül huzuru ile çağdaş bir yükseköğretim yapmak isteyen gençlerimizi Üniversitemize davet ediyorum

Kaynak

: http://wwwikuedutr/ Üniversitenin resmi web sitesi adresi

Alıntı Yaparak Cevapla