10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alanya Nereye Gidiyor
ALANYA'NIN İL HAYALİNE ERDOĞAN'DAN RET
Fethiye'yi il yapmayı düşünmediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Alanya, Finike, Fethiye 'Bizi şehir yapın' diyor Manisa'da Turgutlu 'Bizi şehir yapın' diyor O zaman Türkiye'de şehir bolluğunu getireceği bedelin ne olacağının hesabını iyi yapın, ona göre konuşun" dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında huzurevi, hastane ek hizmet binaları, sulama barajları, yangın kuleleri, yeni derslikler ve okulların bulunduğu 33 tesisin toplu açılışını gerçekleştirmek için Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne geldi Başbakan Erdoğan’ın gezisine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çevre ve Orman Bakanı eşlik etti Fethiye'de konuşan Erdoğan'ın konuşması, dinleyicilerin il olma talepleriyle kesildi
Plaka şeklinde yazılmış "82 RTE 01" yazısını görünce gülümseyen Başbakan Erdoğan, "Haa, dur şimdi" dedi ve Fethiye’yi il yapmayı düşünmediklerini açıkladı Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Değerli kardeşlerim, ne dedim ben size, ne aldatan olacağız, ne aldanan Bizden önce bir çok iktidarlar geldi Bir ilçe bakıyorsunuz ki şehir olabilmesi için hiçbir altyapısı yok, tutmuşlar il yapmışlar Birbirinden kopuk Ben diyorum ki mesele bir ilçenin il olması değil Kaymakam yerine valinin gelmesi değil Emniyet müdürü şimd ide var, devlet adına kaymakam da var Şimdi mesele nedir? Mesele buraya hizmetin dört dörtlük gelmesidir Mesele burasının en modern şehir anlayışıyla donanımıdır Bu yapılıyorsa mesele bitmiştir Alanya, Finike, Fethiye ’Bizi şehir yapın’ diyor Manisa’da Turgutlu ’Bizi şehir yapın’ diyor O zaman Türkiye’de şehir bolluğunu getireceği bedelin ne olacağının hesabını iyi yapın, ona göre konuşun Biz iyi yapıyoruz merak etmeyin Biz sizi hizmetten mahrum etmedik, etmeyeceğiz "
Bilindiği gibi eski Kültür ve Turizm Bakanı Atila Koç, turizmin iyi yönetilebilmesi için, öncelikle il merkezlerine oldukça uzak olan ve Türkiye'nin en önemli turizm yatak kapasitesine sahip olan Alanya ve Fethiye'nin il olması gerektiğini söylemişti
|
|
|