Konu
:
Anadolu Meslek Liseleri Hakkında Bilgi
Yalnız Mesajı Göster
10-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İlköğretim okulu üzerine, birinci yılı yabancı dil hazırlık sınıfı olmak üzere, öğretim süresi toplam 4 yıl olan okullardır
Öğrencilere, orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür kazandırılması amacıyla okutulan genel bilgi dersleri ile meslek alanlarının gerektirdiği seviyede mesleki formasyon verilmesini ve en az bir yabancı dil öğretilmesini amaçlayan, öğrencileri, hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programların uygulandığı okullardır
Anadolu Meslek Liseleri’nde İngilizce ve Almanca dilleri ile eğitim öğretim yapılmaktadır
Bu okullardan mezun olanlar kendi alanlarında Meslek Yüksek Okullarına sınavsız geçiş yapabilmektedirler
Farklı ön lisans veya lisans programlarına devam etmek isterlerse ÖSS sınavına girebilirler
Bu okullardan mezun olanlar, kendilerine ait işyeri açabilmek için ilgili kanun gereğince ustalık sınavına girerek “USTALIK” belgesi almak zorundadırlar
Anadolu Teknik Liseleri’nde ve Anadolu Meslek Liseleri’nde eğitim görmekte olan öğrenciler işletmelerde de meslek eğitimi almaktadırlar
İşletmelerde meslek eğitimi süresince asgari ücretin %30’undan az olmamak üzere ücret alırlar
İşletmenin sağladığı diğer sosyal imkânlardan yararlanmaktadırlar
Hastalık, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigorta edilmektedirler
Eğitimleri süresince muayene ve tedavi masrafları Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından karşılanmaktadır
Mesleki bilgi ve becerilerini işyerlerinde gerçek iş şartlarında geliştirirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul