Konu
:
Eklem Problemlerine Hangi Destekler İyi Geliyor?
Yalnız Mesajı Göster
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eklem problemlerine hangi destekler iyi geliyor?
Yaşlılık romatizması olarak bilinen ve en çok diz ve kalça eklemlerinde ağrılı eklem iltihaplanmalarına yol açan kronik romatizmal hastalıkta glukozamin sulfat ve kondroidin karışımları son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlandı
Günde 1000-1500 mg glikozamin 400-800 mg kondroidin içeren karışımların eklemlerdeki kıkırdak yıkımını yavaşlattığı yeni kıkırdak yapımını uyardığı yangısal süreçleri frenleyip ödemi ağrıyı şişliği azalttığı anlaşılıyor
Burada dikkat edilmesi gereken nokta özellikle glikozaminin mideyi rahatsız edebileceğinin unutulmamasıdır
Ayrıca bu destekleri iki üç ay kullanıp on beş- otuz gün ara vermekte fayda var
Önemli bir nokta da şu: Bu desteklerin çoğunda söz konusu maddeler ya hiç yok ya da haplar kutuların üzerinde yazan miktarlardan çok daha düşük miktarlar ihtiva ediyor
Yani kullandığınız üründen emin olmanız paranızı ve zamanınızı boşa harcamamanız gerekiyor
Bunun yolu da eczaneye gidip “bana bir glikozamin hapı ver” demek yerine bu hapları bir iç hastalıkları romatolog ya da ortopedist önerisiyle ve onların kontrolü altında kullanmaktır
Glikozamini ve kondroidini antiromatizmal diğer haplarla kullanmak da mümkündür
Glikozaminin kan şekerini yükseltebileceği söylenir ama kanıtlanmış değildir, yani şeker hastaları da bu ürünü kullanabilirler
Son zamanlarda bu ikili karışıma MSM, boron, K vitamini ekleyenler de var
Bana göre bu son üç desteğin ciddi bir faydası olmuyor
Glikozamin-kondroidin ikilisine kolajen hidrozilatı (5-10 gr) ve omega-3 yağları eklemek ürünün etkinliğini arttırıyor
Ben günde 1000-1500 mg glikozamin, 800-1000 mg kondroidin, 300-500 mg omega-3 ve 5-10 gr kolajen hidrozilatı içeren ürünlerle daha hızlı ve kalıcı sonuç alınabileceği kanaatindeyim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul