Konu
:
Türkiyede Benler Ben Estetiği Ben Alınması Plastik Cerrahi
Yalnız Mesajı Göster
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halk arasında
et beni
ya da
ben
olarak bilinen
nevus
, bazı durumlarda çok tehlikeli olabilir
Bu nedenle benlerle ilgili olarak özellikle huy değişimleri durumunda kısa sürede estetik doktorunuza başvurunuz
Huy değişimleri konusunu açacak olursak, yıllardır mevcut olan bir ben renginde değişme, çapında hızla büyüme, üzerinde kanama, kabuklanma olması, ben etrafında uydu şeklinde yeni küçük benlerin çıkması huy değişmesi ya da dejenerasyon belirtileri olarak bilinir
Bu durumlarda ben içinde bulunan hücreler kanser yönünde özellik değiştirmiş olabilir
Bu durumda ben dışından belli bir normal doku sınırı ile birlikte çıkarılır (eksizyon) ve patolojik incelemeye gönderilir
Her insanda en az ortalama 10 civarında ben vardır
Tüm benleri çıkarmak bu nedenle gerekmez ancak özellikle güneşe maruz yüz ve eller gibi bölgeler, travmaya daha çok maruz kalan boyun omuz sütyen bölgesi gibi kısımlardaki benlerin alınması daha yararlı olacaktır
Bunun dışında ancak yukarda sayılan şüpheli durumlarda ben ya da nevus alınması doğru olur
Ufak benlerin kriyo (dondurarak) ya da lazer ile çıkarılması ya da koterize edilmesi (yakılması) durumunda ben dokusu tahrip olacağı için patolojik inceleme yapılamaz
Bu durumda eğer kötü huylu bir ben ise kanser hücreleri tamamen tahrip olmayabilir, geride kalan hücreler, etraf dokulara ya da organlara yayılabilir
Ayrıca ben patolojik incelemesinde kötü huylu bir lezyon olduğu anlaşılırsa tanıya göre tekrar daha geniş bir eksizyon gerekebilir
Cerrahi dışında yöntemlerle ben alınması durumunda ben patolojik olarak incelenemeyeceği için kanser ise atlanmış olabilir
Bu arada kanser yayılabilir ya da nüks edebilir
Özellikle yüzdeki benlerin estetik cerrahi ile alınması durumunda çok ince bir iz kalacaktır
Genellikle ameliyat lokal anestezi ile yapılır
İz oranı her insanda farklı olmaktadır
Ancak 6-12 ayda iz beyazlaşarak azalmaktadır
Beyaz tenli renkli gözlü hastalarda iz genellikle daha az kalmaktadır
Aynı hastanın farklı bölgelerinde farklı oranda iz kalabilmektedir
İzin ne kadar kalacağını önceden belirlemek mümkün değildir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul