10-19-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurutulmuş Enginar Yaprağının Faydaları Nelerdir
Kurutulmuş Enginar Yaprağının Faydaları Nelerdir
Enginar Yaprağının Faydaları Nelerdir,Enginar yaprağında flavonoidler, klorojenik asit, sinarin, luteolin ve cyrnaroside adlı bileşikler bulunur
İçeriğindeki cynarin etkin maddesi enzimlerinin düzenlenmesinde ve serbest radikal hasarına karşı karaciğeri koruyucu etki gösterir
Enginar yaprağı ekstresi, silymarin ( milk thistle) ve soya fosfolipidleri’nin karaciğer sağlığı için etkili olduğu bilimsel araştırmalarda gösterilmiştir
Karaciğerden safra yapımını uyarıcı ve safra kesesinin boşalmasını sağlayıcı etkisi vardır Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E komisyonu enginar yaprağının safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarında kullanımına onay vermiştir
Bazı çalışmalar enginar yağrağı ekstresinin kan kolesterol düzeylerini orta derecede düşürebileceğini göstermiştir Düşük serum kolesterole olan etkisi için günlük 900 mg ila 1500 mg’lık doz kullanılmıştır
Enginar yaprak ekstresinde kabızlık sorununa karşı etkili olan sinarin, scolyoside ve dicaffeoylquinic gibi maddeler bulunur
Bir çalışmada kabızlık da dahil olmak üzere sindirim sorunları olan insanlara günde 3 kez enginar yaprak ekstresi verilmiş ve katılımcıların büyük bir kısmında kabızlık proplemlerinde azalma olduğu tespit edilmiştir
Enginar yaprağı ekstresi mide yanması, hazımsızlık ve irritabl barsak sendromunda da rahatlama sağlayabilir
Kurutulmuş Enginar Yaprağı Nasıl Kurutulur
Asıl şifalı kısmı olan yapraklarıyla, kömeçler kesildikten sonra güneşli havalarda toplanıp gölgede kurutulmalıdır
Kurutulmuş Enginar Yaprağının Faydaları
Enginar, karaciğer ve safra kesesinin çalışmasını hızlandırmak suretiyle bu organlardan kaynaklanan mide ağrılarını bulantıyı yorgunluk hissi ve karın gazlarını azaltır
Kanda yağ seviyesini düşürür
Hem damar sertliği hem de safra taşlarının oluşumunda yüksek kan yağları seviyesinin etkili olduğu göz önüne tutulursa, bu açıdan oldukça faydalıdır
Yağ hücrelerinin kana geçmesini engeller
Üre ve kolestrolu düşürür
Kandaki şeker miktarını düşürür
Sarılığa çok faydalı olması gibi tüm karaciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesini sağlar
Romatizmanın da şikayetlerini giderir
Mide ve bağırsağı temizler
Bir bardak kaynamış suya 1 tutam atıp 15 dakika süzülmeye bırakılmalı ve günde 3 sefer e kadar içilebilir
|
|
|