10-19-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Altın Çilek Ve Çileğin Yararları, Zararları, Yan Etkileri, Faydası
Altın Çilek ve Çileğin Yararları, Zararları, Yan Etkileri, Faydası

Meyveleri vitamin bakımından zengindir, hoş bir kokusu vardır Ham meyveleri ekşidir, güneşte olgunlaştığında sarı turuncu renge döner ve tatlanır
Meyveleri doğrudan yenilebildiği gibi, meyve salatalarına, dondurmaya, kek ve pastalara konulur ve reçeli yapılır
Faydaları: Altın çilek’in, içerdiği keroten sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirip yaşlanmayı geciktirir
Cildi güneşin zararlı etkilerinden ve cilt kanserinden korumaya yardımcıdır Ayrıca metabolizmayı hızlandırır, kan dolaşımını düzenler
Güney Amerika’da deri, şeker, kalp, verem ve idrar yolu hastalıklarında halk tarafından tedavi amacı ile sıkça kullanılan bir bitkidir
İçeriğinde portakaldan daha fazla C vitamini vardır
Potasyum içeriği açısından en zengin meyvedir
Önemli miktarlarda karoten (Vitamin A 9 ) ve vitamin B içerir
Olgun meyveleri daha yüksek miktarlarda beta karoten konsantrasyonu içerir
Besin değerlerinin çok yüksek olması nedeniyle özellikle okul öncesi çocukların beslenmesi için tavsiye edilir
Bol idrar söktürür, kandaki ürik asidi atar Böylece Gut ve romatizma için çok yarar lıdır 
Karındaki suyu boşaltır Karaciğer şişliğini giderir
|
|
|