Konu
:
Mide Kanamasının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler
Yalnız Mesajı Göster
Mide Kanamasının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mide Kanamasının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler
Mide Kanamasının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler
MİDE KANAMASI
Tanımı: Midenin bir hastalıktan veya mideyi tahriş edebi-lecek bir alışkanlıktan dolayı zamanla aşırı tahribat görerek kanamasıdır
Nedenleri: Tahriş edici yiyecek ya da kuvvetli alkol alındık-tan sonra da oluşan gastritte az miktarda kan görülebilir fakat da-ha fazla miktarlarda kan, ya mideye ya da on iki parmak bağırsa-ğına ait ülserden gelmektedir ve gelen kan kahve telvesi görünü-mündedir
Çok fazla miktarda kan, daima bir kan damarı içine açılmış ülserden ya da portal varislerin patlamasından (bağırsak-lardan karaciğere akan kanı taşıyan toplardamar) yemek borusu son bölümü ile, mide üst bölgelerinde görülür Bu gibi ağır kana-malar, genellikle öldürücüdür ve çok acil müdahale gerektirir
Aşağıdaki öneriler tıbbi müdahaleden sonra iyileşmeye fay-dalı olabilecek önerilerdir
Öneriler: Bir su bardağı soğuk suyun içine bir tatlı kaşığı ince kıyılmış çoban çantası katılıp sekiz saat bekletildikten son-ra süzülüp gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir
* Yarım litre suyun içine ince kıyılmış bir silme yemek ka-şığı atkuyruğu katılır ve su yarıya inene kadar kaynatılıp süzülmesinin ardından gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten son-ra günde iki kez, aralıklarla yudumlanarak içilir
* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ökse otu katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, bir su bardağı gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir
* Yarım litre suyun içine ince kıyılmış bir silme yemek ka-şığı tıbbi karakafes otu katılıp kaynatılıp süzülmesinin ardından gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir
* Bir su bardağına yan yarıya limon suyu ve rendelenerek elde edilmiş havuç suyu katılıp karıştırıl id ıktan sonra gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış meşe yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek, bir su bardağı gün içinde aralıklarla yudumlanarak tüketilir
* Ayrı ayn cezvelerin içinde birer bardak su ile ince kıyıl-mış semiz otu ve taze nane suları buharlaşıp yanya inene kadar kaynatılıp süzüldükten sonra her ikiside karıştırılarak gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul