10-19-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağı Bağışıklık Sistemi Güçlendirmesi
Zeytinyağı bağışıklık sistemi güçlendirmesi
Zeytinyağı, bağışıklık sistemini güçlendirir Zeytindeki polifenollerin, salmonella, kolera, stafilokoklar, pseudomonalar ve grip (Influenza) gibi mikroorganizmaların gelişme hızını durdurmuş veya yavaşlatmıştır
- Nezle ve gripte, zeytin ağacının dalları ve yaprakları kaynatılarak buharı teneffüs edilir
- Boğaz ağrısı için, zeytin çekirdeği, karabiber ile dövülüp, tülbent arasına konarak boğaza bağlanır, aynı zamanda limon suyu ile gargara yapılır
- Ses kısıklığında, zeytin ağacının sakızı, ağızda yavaş yavaş eritilerek yutulur
- Öksürüğe karşı, zeytin ağacı sakızı, bir bardak sıcak su ile içilir
- Reçineli yağ ise, rinofaranjit karşı önerilen bir antiseptiktir
- Yüksek ateşte; 50 gram zeytinyağı bir litre su ile karıştırılıp kaynatıldıktan sonra, yemeklerden önce birer çay bardağı içilir
- Zatürre; 4 saat arayla birer kaşık zeytinyağı içilir -Zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak yenilir -Ya da, 3-4 kaşık limon suyu, 1 bardak bal ve yarım bardak zeytinyağı bir tencereye konulur Yaklaşık beş dakika kısık ateşte ısıtılır Her iki saatte bir, bir çorba kaşığı içilir
|
|
|