Konu
:
Tentür Hazırlamak
Yalnız Mesajı Göster
Tentür Hazırlamak
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tentür Hazırlamak
Tentür Hazırlamak
Tentürler 38-40 derece mısır veya meyve damıtılmış içkilerinin kullanımı ile elde edilebilir
www
frmsinsi
net
Bir şişe veya ağzı kapanabilen bir cam kap, ağzına kadar gevşek bir biçimde bitki ile doldurulur ve üstüne bu alkollü içki (kanyak) dökülür
Sıvı içkilerin üstüne çıkmalıdır
Ağzı iyice kapatılan şişe 14 gün veya daha uzun bir süre güneşte veya sıcak bir ortamda (20 dereceye kadar) bekletilir, sık sık çalkalanır ve süre dolup süzüldükten sonra, bitki posalarının suyuda sıkılır
Tentürler içten damla olarak ve çayla karıştırılarak, dıştan da kompres ve friksiyon yapılarak kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul