Konu
:
Merhem Ve Yağ Hazırlamak
Yalnız Mesajı Göster
Merhem Ve Yağ Hazırlamak
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merhem Ve Yağ Hazırlamak
Merhem ve Yağ Hazırlamak
İki avuç bitki ince ince kıyılır
500 gr kaz yağı veya iç yağı veya doğal margarin, sanki kızartma yapılacakmış gibi, bir kabın içinde kızdırılır
Bitkiler bu kabın içine atılarak karıştırılır, tava ocaktan çekilir, kapağı kapatılır ve soğuk bir yere bırakılır
Ertesi gün, tavanın içindekiler hafifçe ısıtılır, bir tülbentten süzülür ve hazırlanmış olan merhem kaplarına boşaltılır
www
frmsinsi
net
Bitki yağı hazırlanırken, çiçekler veya yapraklar gevşek olarak bir şişeye doldurulur ve bitkilerin iki parmak üstüne çıkacak kadar, soğuk sıkılmış zeytinyağı eklenir
14 gün güneşte veya ocak, soba yakını gibi sıcak bir yerde bekletilir ve süzülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul