Yalnız Mesajı Göster

Merhem Ve Yağ Hazırlamak

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merhem Ve Yağ Hazırlamak




Merhem ve Yağ Hazırlamak



İki avuç bitki ince ince kıyılır 500 gr kaz yağı veya iç yağı veya doğal margarin, sanki kızartma yapılacakmış gibi, bir kabın içinde kızdırılır
Bitkiler bu kabın içine atılarak karıştırılır, tava ocaktan çekilir, kapağı kapatılır ve soğuk bir yere bırakılır
Ertesi gün, tavanın içindekiler hafifçe ısıtılır, bir tülbentten süzülür ve hazırlanmış olan merhem kaplarına boşaltılır
wwwfrmsinsinet
Bitki yağı hazırlanırken, çiçekler veya yapraklar gevşek olarak bir şişeye doldurulur ve bitkilerin iki parmak üstüne çıkacak kadar, soğuk sıkılmış zeytinyağı eklenir
14 gün güneşte veya ocak, soba yakını gibi sıcak bir yerde bekletilir ve süzülür



Alıntı Yaparak Cevapla