Yalnız Mesajı Göster

Mutlaka Tüketin! Çok Yemediğiniz En Yararlı 8 Sebze

Eski 10-19-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutlaka Tüketin! Çok Yemediğiniz En Yararlı 8 Sebze




Tarçın

Bu eski dünya yiyeceği birçok kişinin midesine sadece tatlı üstünde girebiliyor

Neden sağlıklı? Tarçın kandaki şeker oranını düzenler Bu da sizin kalp krizine yakalanma riskinizi azaltır Uzmanlar, Tip-2 diyabet hastalarının altı hafta süreyle günde 1 gr tarçın tükettikleri taktirde, kandaki kötü kolesterolü de büyük oranda alt edebildiklerini belirtiyorlar

Nasıl yemeli?: Çok birşey yapmanıza gerek yok Sadece kahvenizin içine veya tatlılarınızın üzerne bir miktar serpmeniz yeterli

Semizotu

Birçok ülkede bolca bulunabilen bu ot türü oldukça yararlı

Neden sağlıklı?: Kalp sağlığı açısından oldukça yararlı olan bu sebze, bol miktarda omega 3 içerir Ayrıca bilimadamlarının yaptığı açıklamaya göre semizotu diğer sebzelerden 15 kat daha fazla melatonin içeriyor Bu da kanserle mücadelede önemli bir unsur

Nasıl yemeli?: En uygun yeme şekli salatadır Lahanaya alternatif en iyi sebze olarak gösterilebilir Hafif ekşi bir tadı olan ve hafif yapışkan bir salgısı olan bu ot türü aynı zamanda sulu ve çıtırdır

Kurutulmuş erik

Son zamanlarda kurusu da oldukça popüler hale gelen erik, tüketilmesi gereken diğer bir yiyecek

Neden sağlıklı?: Erik yüksek oranda antioksidan içermektedir Vücudunuzdaki radikal salınımlar hücrelerinize yapısal zararlar verebilir Bu da bir anlamda kanserin habercisidir Erik, özellikle kurutulmuş şekli bu yapısal zararların önüne geçebilir

Nasıl yemeli?: Bir adet erik kurusunun etrafına çok ince kesilmiş jambon sarın ve bir kürdanla tutturun Sonra 10-15 dakika arasında fırında pişirin Ta ki jambon çıtır çıtır ve erik kurusu da yumuşayıncaya kadar İnanılmaz bir lezzet ortaya çıkacak

Nar suyu

Orta Doğu’da yüzyıllardır tüketilen nar, son zamanlarda ABD ve Avrupa sınırlarında da kabul gördü

Neden sağlıklı?: İsrailli bilimadamları düzenli olarak nar suyu tüketen bir insanın kan basıncının düştüğünü ve kalbe pompalanan kan miktarının arttığını ortaya koydular

Nasıl tüketilmeli?: Günde 1 bardak tüketmek en güzeli Hergün tüketemiyorsanız da haftada bir veya iki kez tüketirseniz yararlı olacaktır

Balkabağı çekirdekleri

Balkabağının çekirdekleri aslında kabağın en yararlı olan bölümüdür

Neden sağlıklı?: Magnezyum açısından en zengin yiyecektir Fransız bilimadamlarına göre kandaki magnezyum oranı fazla olan kişiler, düşük olanlara oranla yüzde 40 daha geç ölüyorlar

Nasıl yemeli?: Kavrulmuş kabak çekirdeği çerez olarak tüketiliyor Bunun dışında herhangi bir yeme şekli mevcut değildir


Alıntı Yaparak Cevapla