Konu
:
Mutlaka Tüketin! Çok Yemediğiniz En Yararlı 8 Sebze
Yalnız Mesajı Göster
Mutlaka Tüketin! Çok Yemediğiniz En Yararlı 8 Sebze
10-19-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Mutlaka Tüketin! Çok Yemediğiniz En Yararlı 8 Sebze
Tarçın
Bu eski dünya yiyeceği birçok kişinin midesine sadece tatlı üstünde girebiliyor
Neden sağlıklı? Tarçın kandaki şeker oranını düzenler
Bu da sizin kalp krizine yakalanma riskinizi azaltır
Uzmanlar, Tip-2 diyabet hastalarının altı hafta süreyle günde 1 gr tarçın tükettikleri taktirde, kandaki kötü kolesterolü de büyük oranda alt edebildiklerini belirtiyorlar
Nasıl yemeli?: Çok birşey yapmanıza gerek yok
Sadece kahvenizin içine veya tatlılarınızın üzerne bir miktar serpmeniz yeterli
Semizotu
Birçok ülkede bolca bulunabilen bu ot türü oldukça yararlı
Neden sağlıklı?: Kalp sağlığı açısından oldukça yararlı olan bu sebze, bol miktarda omega 3 içerir
Ayrıca bilimadamlarının yaptığı açıklamaya göre semizotu diğer sebzelerden 15 kat daha fazla melatonin içeriyor
Bu da kanserle mücadelede önemli bir unsur
Nasıl yemeli?: En uygun yeme şekli salatadır
Lahanaya alternatif en iyi sebze olarak gösterilebilir
Hafif ekşi bir tadı olan ve hafif yapışkan bir salgısı olan bu ot türü aynı zamanda sulu ve çıtırdır
Kurutulmuş erik
Son zamanlarda kurusu da oldukça popüler hale gelen erik, tüketilmesi gereken diğer bir yiyecek
Neden sağlıklı?: Erik yüksek oranda antioksidan içermektedir
Vücudunuzdaki radikal salınımlar hücrelerinize yapısal zararlar verebilir
Bu da bir anlamda kanserin habercisidir
Erik, özellikle kurutulmuş şekli bu yapısal zararların önüne geçebilir
Nasıl yemeli?: Bir adet erik kurusunun etrafına çok ince kesilmiş jambon sarın ve bir kürdanla tutturun
Sonra 10-15 dakika arasında fırında pişirin
Ta ki jambon çıtır çıtır ve erik kurusu da yumuşayıncaya kadar
İnanılmaz bir lezzet ortaya çıkacak
Nar suyu
Orta Doğu’da yüzyıllardır tüketilen nar, son zamanlarda ABD ve Avrupa sınırlarında da kabul gördü
Neden sağlıklı?: İsrailli bilimadamları düzenli olarak nar suyu tüketen bir insanın kan basıncının düştüğünü ve kalbe pompalanan kan miktarının arttığını ortaya koydular
Nasıl tüketilmeli?: Günde 1 bardak tüketmek en güzeli
Hergün tüketemiyorsanız da haftada bir veya iki kez tüketirseniz yararlı olacaktır
Balkabağı çekirdekleri
Balkabağının çekirdekleri aslında kabağın en yararlı olan bölümüdür
Neden sağlıklı?: Magnezyum açısından en zengin yiyecektir
Fransız bilimadamlarına göre kandaki magnezyum oranı fazla olan kişiler, düşük olanlara oranla yüzde 40 daha geç ölüyorlar
Nasıl yemeli?: Kavrulmuş kabak çekirdeği çerez olarak tüketiliyor
Bunun dışında herhangi bir yeme şekli mevcut değildir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul