Yalnız Mesajı Göster

Tifo Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tifo Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler




Tifo Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

TİFO

Tanımı: Bir bağırsak hastalığıdır

Nedenleri: Gram-negatif (Salmonella typhi) enfeksiyonudur

Hastalık, su ve yiyeceklerin lağımla bulaşması sonucu ya-yılır, geçtikten sonra (çok hafif şeklinde dahi) bakteri, yıllarca safra kesesinde yaşayabildiğinden, böylece kişi taşıyıcı olur ve yiyecek dağıtımı gibi bir işle ilgilendiği takdirde de, sağlık şartlarına uyulmayan yerlerde, enfeksiyon yayılır

Kuluçka devresi 1-2 haftadır Hastalığın başlangıcı sinsidir Baş ağrısı, bitkinlik duygusu, baş dönmesi, kol ve bacak ağnsı, bazen boğaz ağrısı ve Öksürükle görülür Klasik işaretler, burun kanaması ve yüksek ateşe (geceleri daha da artar) eşlik eden na-bız yavaşlamasıdır Birinci haftanın sonunda dil paslanır, yanaklar kızarır, bitkinlik artar ve deride 3-4 mm çapında pembe noktalar belirir Bu noktalar 10-12 tane kadar olup, kann ve gö-ğüs derisinde görülür ve iki gün içinde solup yeniden belirir Dışkı ve idrarda bol miktarda tifo basili bulunduğundan, hastalı-ğın bu devresi çok bulaşıcıdır Dışkı yumuşar ve bazen bağırsak ülserlerinden gelen kan da dışkıya bulaşır Bu devrede bağırsak delinebilir

Mutlaka uzman bir doktora danışmakta fayda vardır Zira, tedavi edilmeden ilerleyen hastalığın sonucu Ölümdür

Öneriler: Bir miktar kafuru bir şişenin boğazına kadar dol-durulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebile-ceği veya sıcak bir yerde bekletilir Günde üç öğün bir kahve fincanı suyun içine beş damla damlatılarak kullanılır

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kı-yılmış koru dağlalesi katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek gün içinde uzun aralıklarla ve küçük yudumlarla içilir Bitkinin zehirli olmasından ötürü doktor kont-rolünde kullanılması gereklidir

* Her sabah aç kamına bir çay fincanlık cezvenin içine bir tatlı kaşığı iyice ezilmiş sarımsak ve bir çay kaşığı kekik katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek içilir



Alıntı Yaparak Cevapla