10-19-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ardıç Meyvelerinin Şifalı Yönü
Ardıç meyvelerinin şifalı yönü

Eski çağda ardıç meyvesi, antiseptik ve su çekici ilâç olarak bilinmekteydi Yeni araştırmalar sayesinde, meyvelerin içindeki başlıca müessir maddeler olarak, terebentinden oluşan uçucu yağlar, terpenler, juniperin, tanen, reçine, yağ, pentosan, glikoz, karınca asidi (asit formik), asit asetik, kalsiyum, potasyum ve manganez bulunmuştur
Ardıç ağacının taze iğneleri bol miktarda C vitamini ihtiva etmektedir Ardıç meyveleri zindelik vericidir, insanın kanını ısıtır, iç krampları gevşetir; mideyi, bağırsakları, akciğeri ve kanı temizler; idrar söktürücü, fazla suyu giderici, dezenfekte edici, mideyi güçlendirici ve metabolizmayı uyarıcıdır
Mide üzerine tesiri; mukoza bezinin güçlü bir şekilde kanlanması, sindirim bezlerinin uyarılması, ayrıca mikrop öldürücü olarak kendini gösterir
Ardıç meyvesinin ağız yoluyla alınması halinde, uçucu yağlar böbrekte ayrışır Böylece böbrek cidarı uyarılır ve idrar akışı yükselir
|
|
|