Yalnız Mesajı Göster

Ardıç Meyvesi Kürü

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ardıç Meyvesi Kürü




Ardıç meyvesi kürü

Mide zaafiyeti, bağırsaklarda gaz toplanması, mide ekşimesi hallerinde vücuttan fazla suyun atılması, zehirden arındırılması, kanın temizlenmesi ve de kış için hazırlık gâyesiyle ardıç meyvesi kürü hazırlanır Her gün dördün üzerine birer fazla artırılarak 12 güne kadar ve tekrar dört meyveye kadar azaltılarak çiğnenir Meyveler tatlı olup, insanın içini ısıtır; acımsı bir aromaya sahiptirler

Ardıç esansı, romatizma, egzama, uçuk ve deri döküntü durumlarında denenmiş bir ilâçtır Hazırlanışı: 500 g ardıç meyvesini ezip 2 litre limonsuyu veya sirke içinde 8–14 gün bekletiniz Her gün iyice çalkalayıp karıştırınız ve sonunda ezerek, süzünüz Bu karışım her gün, inceltilmeden hastalıklı bölgeye sürülür

Ardıç meyvelerinin aşırı dozda alımı böbrekleri tahriş edebilir Bundan dolayı tavsiye edilen miktarlar kullanılmalıdır Böbrek iltihabı ve hamilelikte ardıç meyvesi kürü yasaktır Bunun dışında bir kür 6 haftayı geçmemelidir



Alıntı Yaparak Cevapla