Yalnız Mesajı Göster

Mor Soğan Besin Değerleri

Eski 10-19-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mor Soğan Besin Değerleri




*Boğaz iltihabı (Iarenjit)’in tedavisi, sesin güzelleştirilmesi, sinirsel rahatsızlıkların tedavisi, öksürüğe, bronşit ve boğaz ağrısına karşı en iyi ilaç soğan suyunun balla karıştırılarak yenmesidir Bu maksatla hazırlanan macundan günde üç çorba kaşığı yenmelidir

*Nasırları yok etmek için, sirke içerisinde kaynatılan soğan, nasır üzerine konarak bağlanır ve bu işlem birkaç kez tekrarlanır

*Balgam çıkarmak amacıyla soğan yağ içerisinde çıtırdayacak kadar pişirilir, mümkün olduğu kadar sıcak halde göğüs üzerine sürülerek ovulur Böylece kolayca balgam çıkarılması sağlanır

*Çıbanları olgunlaştırmak için soğan yumrusunu oluşturan yapraklar haşlanarak çıban üzene konur

*Dizanteri veya bağırsak iltihaplarına karşı çiğ yumurta sarısı, taze tereyağı, iyice ezilmiş kimyon tohumu ve fazla miktarda soğan suyu karıştırılır ve günde üç defa birer çorba kaşığı yenir

*İdrar yolları ağrılarında, taze kesilmiş ve ısıtılmış soğan, sıcak sıcak ağrıyan yerin üzerine konur ve bu işlem birkaç kez tekrarlanır

*Dudaklarda uçuklama her insanın başına gelmiştir Bunlardan, kesilmiş soğanla ovarak kurtulabilirsiniz

*Genciyle yaşlısıyla çoğu insanlarımızda saç kepeği sıkıntısı vardır Soğanla hazırladığınız karışım bu üzüntünüzü ortadan kaldırabilmektedir Nasıl mı hazırlayacaksınız? Çok kolay Bunun için üç-beş kuru soğan ince ince kıyılır ve tuvalet ispirtosunda bir hafta bekletilir Bunu takiben hazırlanan karışım bir şişeye süzülür Bir litre suya bu eriyikten 3-4 damla ilave edilerek saçlar iyice yıkanır Bu tedaviye en az bir hafta devam edilir

*Romatizmal ağrılarda ağrıyan yere ve arı sokmalarında ilk tedbir olarak soğan suyu sürülür

*Şeker hastalığına karşı bol miktarda soğan yenir

*El ve ayak tırnaklarının çabuk kırılması halinde, tırnakları sık sık soğan suyu ile oymak gerekir

*Safra kesesi salgısını artırır ve bunun sonucu olarak taş oluşumunu önler

*Kesik ve yanık yaralarının mikrop almaması için soğan suyu sürülür

*Bunların dışında soğanın vücuttaki zehirli maddeleri yok etme, hazmı kolaylaştırma, idrar sökücü, kramp çözme, gribi önleme, ameliyattan sonraki hissizliği giderme gibi daha birçok etkileri de vardır

Bugün başta sarı, mor ve kahverengi olmak üzere çok değişik soğan çeşitleri vardır Hepsinin hastalıklara karşı tedavi özelliği hemen hemen aynıdır

Soğan bazıları tarafından kokusu sebebiyle sevilmemektedir Ağızdaki soğan kokusunu gidermek için maydanoz veya kahve çiğnemeli, elma veya bal yemelidir

Bu arada mutfaktaki hanımlara veya beylere birkaç tavsiyemiz olacak:

Soğandan istenen faydayı elde edebilmek için doğru kullanılması gerekir Mesela, soğan hiçbir zaman kullanılma vaktinden önce soyulmamalı veya küçük parçalara ayrılmamalıdır Nitekim soyulan ve kesilen soğanların, hava ile temas ettiğinde ihtiva ettiği birtakım tedavi edici maddeleri kaybolmaktadır Soğanın, doğrandıktan yarım saat sonra, içerisinde bazı ayrışmalar meydana geldiği tesbit edilmiştir Bu ayrışma maddeleri hassas bağırsak ve midelerde gaz toplanmasına, mide ekşimesine ve karın ağrılarına sebep olmaktadır Salatalara soğan ilavesi tavsiye edilmektedir Sos içerisindeki soğanın hazmı ise çok zordur Soğan hiçbir zaman sarımsağın yanında yenmemelidir Aksi takdirde bağırsaklarda mayalanma sonucunda ağrı yapar Acı soğanların acılığını hissedip gözlerinizin yaşarmaması için çok keskin bıçakla kesilmesi gerekir

Son olarak zikredebileceğimiz önemli bir husus ise, bitkilerin tedavide kullanılması klasik tedavi yöntemlerinin terkine sebep olmamalıdır


Alıntı Yaparak Cevapla