Yalnız Mesajı Göster

Vitaminlerin Faydaları Nelerdir

Eski 10-19-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vitaminlerin Faydaları Nelerdir




Vitaminlerin Görevleri,Vitaminler Ne iş Yapar,Hangi besinde Ne v

VİTAMİN A: D ve E vitaminleri gibi yağda çözülen bu vitamin, hücre büyümesi için önemli Mukoza tabakaları ile gözlerin faaliyetini sağlıyor Cilt ve vücut dokularının sağlıklı olmasını, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar Birçok kanser türüne karşi koruyucudur, antioksidandır ve karanlıkta görmeyi sağlar Karaciğer, böbrek, yumurta, buğday, mantar, baklagiller, fasulye, fıstık, ceviz

VİTAMİN B1: Karbonhidratlardan enerji üretimi, beyin fonksiyonları ve sindirim sistemi için gerekli Vücudun proteinleri kullanabilmesini sağlar

VİTAMİN B6: Protein sindirimi, beyin fonksiyonları, hormonların üretimi için gerekli Seks hormonlarını dengeler Deprosyana karşı etkili Alerjik reaksiyonları engeller

VİTAMİN K: Kanın pıhtılaşmasını sağlar

VİTAMİN C: Vücudun direncini artırıyor, diş, kemik ve kan damarlarının sağlıklı olmasını sağlıyor Hücre solunumuna etki ediyor Ayrıca demirin vücutta değerlendirilmesine yardımcı oluyor Özellikle kış aylarında ve ateşli hastalıklarda, kronik ishallerde vücudun C vitamini artıyor

VİTAMİN D: D Vitamini: Kemikler için vazgeçilmez bir vitamin Eksikliği raşitizme yol açıyor

VİTAMİN E: Vücudun su ve yağ birikimini ayarlıyor İşlemden geçmemiş yağlar, buğday, mısır, ayçiçeği, fıstık, susam, soya yağları, zeytin yağı, balık yağı, fındık, badem, ton balığı, sardalya, somon, patates, yumurta sarısı, domates, koyu yeşil renkli sebzeler başa dön

B-2 vitamini: Protein, yağ ve karbonhidratların bünyede işlenmesini sağlıyor; yani enerji açısından önemi çok büyük Ayrıca alyuvarların oluşumu için de çok yararlı Bu vitamin gözlere ve deriye de sağlık veriyor

B-6 vitamini: Tüm metabolizma için vazgeçilmez bir vitamin Özellikle sinir sistemi üzerinde etkili Proteinin vücutta değerlendirilmesini de sağlıyor

Folik asit: Hamilelikte bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için hayati önem taşır Yetişkinlerde beyin ve sinir sistemi fonksiyonları, protein kullanımı ve kan hücreleri yapımı için gerekli

Kalsiyum: Dişlerin ve kemiklerin güçlü olmaları için öncelikle kalsiyum gereklidir Kalsiyum aynı zamanda kalp atışlarını düzenler, kanın gerektiği gibi pıhtılaşmasını sağlar, kaslar ve sinirler için yararlıdır Kalsiyum kan basıncının yükselmesini ve kalın bağırsak kanserini önleyebilir Ancak yapılan araştırmalara göre her on kadından sekizi, bol miktarda kalsiyum içeren yiyeceklerle beslenmek istemiyor Hamilelik, bebeği anne sütüyle emzirme, menopoz, kafeinli içecekler vücuttaki kalsiyum miktarını azaltır süt ve sütlü besinler, mısır, sardalya balığı, kalamar, ıstakoz ve brokkoli bol miktarda kalsiyum içeren besinlerdir

Kiraz: B1, B2, A, C vitaminleri ve malik asit

Hindistan cevizi: A, C vitaminleri

Kestane: A, B, C vitaminleri

Lahana: A, B1, B2, B6, C, E, K, P vitaminleri

Bakla: A, B1, B2, C, E, K vitaminleri

İncir: A, B vitaminleri

Çilek: A, B1, B2 C vitaminleri

Mısır: A, B1, B2, E, K vitaminleri

Ağaç çileği: A, B, vitaminleri

Limon: B1, C, P vitaminleri

Mandalina: A, B, C vitaminleri

Kayısı: C vitamini

Ananas: A, B1, B2, C vitaminleri

Badem: B1, B2 vitaminleri

Elma:A, B1, B2, C vitaminleri

Nar: B1, C vitaminleri

Kavun: A, B1, B2, C vitaminleri

Arpa: B vitamini

Patates: A, B1, C vitaminleri

Şeftali: A vitamini

Domates:v A, B1, B2, C vitaminleri

Maydanoz: A, C, K vitaminleri

Erik: A, B1, B2, C vitaminleri

Frenküzümü: C vitamini ve malik asit

Kereviz: A, B1, B2, C, K vitaminleri

Ispanak: B1, B2, C, P, K vitaminleri

Üzüm: A, C vitaminleri

Enginar: C vitamini

Su teresi: A, C, D vitaminleri

Havuç: B, C, D, E vitaminleri

Semizotu: C vitamini

Roka: C vitamini

Ayva: C vitamini

Mercimek: Tüm B vitaminleri

Ayı üzümü: A, C vitaminleri

Avakado: A, D, e vitaminleri

Pazı: A, C vitaminleri

Biber: C (çok miktarda), B, B2, E vitaminleri


Alıntı Yaparak Cevapla