Yalnız Mesajı Göster

Enginar Çayı Nasıl Yapılır

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Çayı Nasıl Yapılır




Enginar Çayı Nasıl Yapılır?

Enginar çayı hazırlamak çok fazla vaktinizi almadan kolayca hazırlanabilir Aşağıdaki 3 yöntemden birini kullanabilirsiniz

1 Enginar yapraklarının besin değeri oldukça yüksektir ve enginar yemeği yaparken genellikle yaprakları temizlenir Bu yapraklardan 10-15 tanesini 2 kap suya atarak 5 dakika kaynatın Yaprakları temizledikten sonra suyu sıcak veya soğuk olarak içebilirsiniz

2 Bir adet enginarı kaşıkla ezerek 1 litre suda kaynatın Daha sonra süzerek soğutabilir ve çay gibi içebilirsiniz Enginar tatlı olduğu için ekstra tatlandırıcıya gerek duymayabilirsiniz Ancak çayın daha tatlı olmasını isterseniz bir kaç çay kaşığı bal katın

3 Enginarı kök, yaprak ve gövde olarak 3′e ayırıp her bölgesinde bir parçayı (toplamda 100 gram olacak şekilde) 1 litre suya atıp kaynatın Ateşten aldıktan sonra iyice demlenmesi için 10 dakika bekletin Süzdükten sonra enginar çayınız hazır

Eğer evde hazırlamak zor geliyorsa aktarlarda veya marketlerde hazır enginar çayı poşetleri bulabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla