Konu
:
Enginar Çayı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Çayı Nasıl Yapılır
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Çayı Nasıl Yapılır
Enginar Çayı Nasıl Yapılır?
Enginar çayı hazırlamak çok fazla vaktinizi almadan kolayca hazırlanabilir
Aşağıdaki 3 yöntemden birini kullanabilirsiniz
1
Enginar yapraklarının besin değeri oldukça yüksektir ve enginar yemeği yaparken genellikle yaprakları temizlenir
Bu yapraklardan 10-15 tanesini 2 kap suya atarak 5 dakika kaynatın
Yaprakları temizledikten sonra suyu sıcak veya soğuk olarak içebilirsiniz
2
Bir adet enginarı kaşıkla ezerek 1 litre suda kaynatın
Daha sonra süzerek soğutabilir ve çay gibi içebilirsiniz
Enginar tatlı olduğu için ekstra tatlandırıcıya gerek duymayabilirsiniz
Ancak çayın daha tatlı olmasını isterseniz bir kaç çay kaşığı bal katın
3
Enginarı kök, yaprak ve gövde olarak 3′e ayırıp her bölgesinde bir parçayı (toplamda 100 gram olacak şekilde) 1 litre suya atıp kaynatın
Ateşten aldıktan sonra iyice demlenmesi için 10 dakika bekletin
Süzdükten sonra enginar çayınız hazır
Eğer evde hazırlamak zor geliyorsa aktarlarda veya marketlerde hazır enginar çayı poşetleri bulabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul