Yalnız Mesajı Göster

İyotlu Tuz Yemeğe Pişerken Değil, Sofradayken Atılmalı

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İyotlu Tuz Yemeğe Pişerken Değil, Sofradayken Atılmalı




İyotlu tuz yemeğe pişerken değil, sofradayken atılmalı


Yemekte kullanılacak iyotlu tuzun, pişerken değil, sofraya konacakken kullanılması gerekiyor İyot vücudumuza besinler, su ve deniz ürünlerinin tüketimi ile alınabiliyor Besinlerde ve içme suyunda yeterli iyot bulunmuyorsa o zaman vücudun ihtiyacı olan iyotun alınması konusunda sıkıntılar ortaya çıkabiliyor İyotlu tuz renkli, kapaklı bir kapta veya dolap içinde, kuru ve ışık almayacak bir şekilde saklanmalı
Aile-Sağlık



Alıntı Yaparak Cevapla