Yalnız Mesajı Göster

Baharat Grupları, Öyküsü Ve Dunyası

Eski 10-19-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharat Grupları, Öyküsü Ve Dunyası




Ardıç
Familyası Cupressaceae
İlmi Adı Juniper Communis
Fransızca Genievre
İngilizce Juniper
Almanca Wacholderbeere
Kullanılan Kısmı Tomurcuğu, körpe yaprakları, çiçek açmış kısımları
Yetiştiği Yer Orta Avrupa, Akdeniz bölgesi, Kuzey Amerika
Ülkemizde: Trakya
Toplama Zamanı Sonbahar
Özelliği İdrar söktürücü, antiseptik, mideyi kuvvetlendirir, taşı kumu düşürür, karaciğeri ve safrayı olumlu etkiler, kanı temizler
Sağlık Açısından Asit üriği eritir Romatizma ağrılarına, idrar yolları rahatsızlığına, albümin, gut, cilt ve şeker hastalığına yararlıdır
Kullanılışı Tomurcukları: 20-30 gr ardıç ezilir, 1 litre suda kaynatılır, demlendirilir Çiçekleri ve körpe yaprakları çay gibi demlendirilir, günde 2-3 bardak içilir Kullanmanın başka bir yöntemi, 1 çorba kaşığı ardıç tomurcuğu 1 litre suda kaynatılır Sıvı yarıya inince süzülür Öğle ve akşam yatarken birer fincan sıcak olarak içilir Gerekirse ısıtılır
Mutfakta Kullanılışı Çorba, lahana turşusu, söğüş, rosto ve sindirimi zor olan her tür yiyeceğe katılabilir
Estetik Açıdan Yeri yoktur
Ek Bilgi Diğer adı: Ardıç tohumu 19 yüzyılda, kullandığı tedavi yöntemiyle ün salan papaz Kneipp'ın şeker hastalarına önerisi: Günde 4 ardıç tomurcuğu çiğneyerek yenir, her gün bir adet artırarak tomurcuğun sayısı 15'i bulunca her gün bir adet azaltılır, tomurcuk sayısı bire iner Tomurcukların tütsüsü beyin nezlesine iyi gelir






Alıntı Yaparak Cevapla